HotSpotMagazine
Image default
Aanbiedingen

Casting en portfolioshoot

Met enige regelmaat krijgt STUDIOVHF in Zwolle de vraag portretfoto’s te maken voor het portfolio van een startent model of artiest. Als artiesten hebben we zangeressen gehad, een fluitiste, zang en dans, een DJ een tweetal rockbands en zowaar een death metal band. Een uiteenlopend serie artiesten dus die ieder hun eigen specifieke beeld nodig hebben. Fotograaf Zwolle werkt voornamelijk voor reclamebureau’s en marketing communicatie afdelingen van bedrijven en is gewend conceptmatig te werken om de doelstelling van de klant te bereiken. Voor particuliere performing artists kan dit natuurlijk ook!

Fotograaf Zwolle

Al begin jaren negentig beoefende de fotograaf van STUDIOVHF modelfotografie, aanvankelijk als hobby en later is dit uitgegroeid tot shoots voor reclame-uitingen van diverse kleine kleding importeurs en live-style shoots. Het enige dat veranderd is ten opzichte van die tijd is dat de fotgraaf inmiddels twee keer zo oud is geworden dan het gemiddelde model en dat de fotografische ervaring aanzienlijk gegroeid is zodat er veel doelmatiger naar het gewenste resultaat gewerkt kan worden. 

Voor een portfolioshoot zoals hiertboven worden verschillende ’ten voeten uit shots’ genomen en een aantal portretten met verschillende gezichtsuitdrukkingen. Hierdoor krijgt een potentiele opdrachtgever een indruk van de inzetbaarheid van het model of artiest.

Bij een bandfoto wordt de sfeer dusdanig gekozen zodat de muziekstijl in één keer van de foto af te lezen valt. Zo is een hippie band met kitscherige fveelkleurige verlichting gefotografeerd en een heavy metal band met creepy schaduwrijk licht in zwart-wit. Bij een model portfolioshoot wordt gekeken naar inzetbaarheid voor mode en kleding bijvoorbeeld maar ook naar mogelijkheden voor lifestyle, wonen en verzekeren bij een ouder model.

Fotostudio Zwolle

De fotostudio van STUDIOVHF ligt net even buiten Zwolle en werkt hoofdzakelijk voor zakelijke opdrachtgevers. Fotograaf Zwolle is gespecialiseerd in de disciplines reclamefotografie, productfotografie, interieur, bedrijfsfotografie en redactionele fotografie. Uiteenlopende opdrachten met ‘concept klant’ als gemene deler. De studio werkt met twee fotografen en een stagiar(e). De klanten komen ook uit evenzovele branches zoals mode en kleding, agrarische industrie, interieurbouw en architectuur, kantoorinrichting, technische installatiebrancheen enkele uitgevers.

De studio heeft een ruime ‘infinity-wand’ voor ‘full body shots’ van één of meerdere personen en mogelijkheid tot verschillende sferen qua licht, achtergrond projecties en kleur. In een aparte ruimte kan gewwerkt worden aan visagie en hairstyling, omkleden etc. De studio is aangeloten bij de beroepsvereniging DuPho en voldoet aan de laatste eisen op het gebied van kleurbeheer en bestandsbeheer.