HotSpotMagazine
Image default
Groothandel

Koffie is niet alleen om te drinken.

Koffie is de meest gedronken drank in de wereld. Het wordt vooral gebruikt om te drinken maar er zijn zeker nog andere dingen die je kan doen met koffie. Je kan het gebruiken in andere recepten om er meer smaak aan te geven en je kan het gebruiken in en om je huis. Er zijn verschillende manieren om koffiedik te gebruiken die je niet gelijk zou bedenken. Je kan ook lavazza drinken. 

Gebruik het als bodyscrub of voor je gezicht. Het is vaak zo fijn gemalen dat het goed te gebruiken is als scrub. Meng het met wat kokosnootolie en je huid zal heerlijk zacht aanvoelen. 

Koffiedik is ook een geweldige vorm van plantenvoeding er zit stikstof, fosfor en kalium in en dat is erg goed voor de groei van de planten. Werkt vooral goed bij planten zoals rozen, hortensia’s, aardbeien en lavendel. Krups dolce gusto zijn ook handig 

Koffie is niet alleen goed als meststof, het werkt ook nog eens uitstekend tegen slakken. Een van de grootste boosdoeners in de tuin is de slak. Deze eten door de blaadjes heen. Door koffiedik te strooien hou je ze op een afstand. Ze hebben een hekel aan het goedje. 

Katten schijnen de geur van koffie niet erg te waarderen dus als je de beesten liever niet in je tuin hebt, strooi dan wat koffiedik rondom je tuin en de katten zullen zich niet laten zien.  

Gebruik koffiedik eens om de gootsteen een goede schrobbeurt te geven. Het is namelijk niet alleen goed om je gezicht te scrubben maar het heeft voor andere oppervlakken ook een goede reinigingsfunctie. 

Knoflook is heerlijk in gerechten, maar de geur die het achterlaat op je handen is vaak erg naar. Wrijf je handen eens in met wat koffiedik en dit zal de knoflookgeur gelijk elimineren.  

Laat de koffiedik niet te lang in een bak zitten als het niet is gedroogd. Dit kan namelijk erg gaan schimmelen.

http://www.koffiecupster.nl