Welke competenties ontwikkelen kinderen op een kinderdagverblijf

Individuele aandacht en zorg is belangrijk voor alle kinderen, op deze manier kunnen ze zich maximaal ontwikkelen en inzetten. Maar op deze manier kunnen wij ze ook goed stimuleren. De groep heeft bij het ontwikkelen van competenties ook een sterke invloed, een kinderdagverblijf wordt daarom ook vaak gezien als een kleine samenleving, wat eigenlijk ook zo is. Dit is ook het geval bij Kinderdagverblijf De Groene Tuin. 

Wij kennen 8 competentiegebieden:

Emotionele competentie

Cognitieve competentie

Communicatieve competentie

Motorisch/zintuiglijke competentie

Persoonlijke competentie

Creatief beeldende competentie

Sociale competentie

Morele competentie

Sociale competentie

Je sociale competenties zijn één van de belangrijke competenties waarin je je kan ontwikkelen. Dit kan je bijvoorbeeld helpen om conflicten te voorkomen en jezelf goed in anderen te verplaatsen. Bij kinderdagverblijf De Groene Tuin worden sociale competenties ontwikkelt door vriendelijk en geduldig te reageren, goed luisteren naar elkaar en MET elkaar praten, elkaar kunnen helpen maar ook delen, complimenteren maar ook elkaar bij de voornaam noemen. Door dit toe te passen maken de kinderen grote sprongen in hun ontwikkeling en dit zorgt natuurlijk voor minder ongemakkelijke situaties op latere leeftijd.

Emotionele competentie

Wat je eigenlijk niet los van elkaar kunt halen zijn de emotionele en sociale competentie, want door omgaan met anderen (sociale competentie) kan je je emotionele competentie ontwikkelen. Hier is het gevoel van vertrouwen maar ook veiligheid belangrijk, wanneer dit goed zit durven kinderen zich beter open te stellen. Doordat leidsters veel met kinderen praten creëren ze een vertrouwensband op, hierdoor kunnen kinderen zich geaccepteerd en gewaardeerd worden. Leidsters ontwikkelen emotionele competenties door te luisteren naar de kinderen, goed inspelen op de emoties van kinderen maar ook hier goed aandacht aan te besteden. 

Persoonlijke competentie

Wat natuurlijk niet kan ontbreken is de persoonlijke competentie, hier proberen de leidsters de kinderen vooral hun eigen gang te laten gaan en ontdekken van ze zelf leuk vinden en zelf willen doen. Echter worden er wel nieuwe activiteiten opgezet zodat kinderen gaan ontdekken, er wordt hierbij ook aangespoord om nieuwe dingen te ontdekken. Hier worden de kinderen op een hele open manier benaderd waardoor ze zich veilig maar ook fijn bij voelen.

 

Met de pedicure basisopleiding ben jij klaar voor het echte werk

Met de pedicure basisopleiding word jij klaargestoomd om de beste te zijn in je vak. Pedicure zijn brengt namelijk de nodige kennis en verantwoordelijkheid met zich mee. Je zorgt er namelijk voor dat de voeten van je cliënt er weer mooi uit gaan zien, maar ook veelvoorkomende klachten behandel je. Dit vraagt veel kennis van je. Met de pedicure basisopleiding komt dit allemaal aan bod waarbij je na de opleiding helemaal klaar bent om als pedicure aan de slag te gaan.

 

De pedicure basisopleiding is gevarieerder dan je denkt

Voor iedereen die als droom heeft om een praktijk aan huis te hebben, bij mensen over de vloer te komen, in een bedrijf te werken of juist in zorginstellingen te staan, is deze opleiding uitermate geschikt. Tijdens de opleiding leer je namelijk precies hoe je zelfstandig moet werken en het beste kunt luisteren naar cliënten. De vraag naar goede pedicures wordt ook steeds groter dus de kans dat je na de opleiding aan het werk kunt, is zeker erg groot!

 

Tijdens de eenjarige opleiding ga je voornamelijk in de avond naar school. Hierdoor is het mogelijk om de pedicure basisopleiding te combineren met je werk. Bij de opleiding is het vereist om een uitgebreide producten-set aan te schaffen om het werk nog beter uit te voeren. Ook werk je vanuit studieboeken zoals de Basismap van Les Pieds, de Blauwdruk interpreteren en de code van het voetverzorgingsbedrijf.

 

Tijdens de opleiding zal je getoetst worden op je kennis en vaardigheden aan de hand van vier theoretische examens en één proeve van bekwaamheid. Je zult les krijgen in kleine groepen waardoor je volledige aandacht krijgt van de docenten en het beste leert hoe je voeten en bijbehorende klachten kunt behandelen. Dit alles zorgt ervoor dat je na de pedicure basisopleiding aan de slag kunt als pedicure.

 Rijschool Nieuwegein

Rijschool Nieuwegein

Rijschool Snel is gevestigd in Nieuwegein en heeft kwaliteit, hoogslagingspercentage, lage lesprijzen en goede service. Rijschool Snel geeft jarenlang rijles in Nieuwegein en omstreken.
Eindelijk 16,5 jaar geworden en kom je uit Nieuwegein? Nu kun je vast niet wachten om de weg op te gaan. Het is de hoogste tijd voor rijlessen van Rijschool Snel in Nieuwegein!
Een proefles aanvragen is bij Rijschool Snel in Nieuwegein geheel vrijblijvend. Deze proefles wordt aangeboden voor een goede start van de rijlessen. Je wordt in Nieuwegein opgehaald. Door onze proefles ontdekken we samen welk lespakket bij jou past. We passen de rijlessen aan jouw tempo aan. Wachttijden vinden we verloren tijd. Daarom hebben we die niet. Je kan deze week nog aan de slag in Nieuwegein!
Zin om rijlessen te volgen in Nieuwegein tegen een betaalbare prijs? Wacht dan niet langer! Neem vandaag nog contact op met Rijschool Snel in Nieuwegein en vraag direct geheel vrijblijvend een proefles aan en volg je lessen samen met onze instructeur in Nieuwegein!

http://www.rijschoolsnel.nl