Wauw: een uniek fietspad over de vijver

fietsen door water bokrijk

Fietsers zijn geliefd in België. Kijk naar het fietspad dat voor hen is aangelegd – het gaat door een enorme vijver en onder het waterniveau, zodat het wateroppervlak bijna op ooghoogte is. De sensaties zijn waarschijnlijk niet te beschrijven.

Dit pad wordt ook wel Cycling Through Water (“Fietsen door water”) genoemd. De lengte is 200 meter en de breedte is 3 meter. Dit wonder bevindt zich in het Natuurpark Bockrijk met een oppervlakte van 550 hectare nabij Genk in de Belgische provincie Limburg.

Sinds de opening in 2016 hebben ongeveer een miljoen mensen de route gebruikt. Het werd ook genoemd in Time Magazine’s 100 Greatest Places in 2018.

Als er een prijs zou zijn voor de steilste fietspaden, zou deze plek zeker de overwinning kunnen claimen.

Het is niet verwonderlijk dat het populair is geworden bij Twitter-gebruikers. Fietsers plaatsen mooie foto’s.

 De provincie Limburg begon met het ontwikkelen van fietstoerisme om de economie van de regio te ondersteunen na de sluiting van kolenmijnen.

In de provincie is de afgelopen 25 jaar 2.000 kilometer verharde fietspaden aangelegd, waarvan er vele uniek zijn.

Een ander prachtig voorbeeld is het cirkelvormige fietspad in Bosland Park, dat in juni 2019 werd geopend en dat het “bos van avontuur” wordt genoemd.

 Hier pedaal je over een dubbele lus van het 700 meter lange parcours en geniet je van het uitzicht en de geur van het bos.

Dit cirkelvormige pad stijgt tot een hoogte van 10 meter. Dat wil zeggen, je kunt tussen de boomtoppen rijden!

Het zou interessant zijn om daar te rijden, toch?

https://www.dergatsjev.be/2020/09/bokrijk.html

Een hotelkamer per uur huren kan nu ook!

Wilt u een hotelkamer per uur huren? Dat is nu mogelijk! Je zit niet meer vast aan hele dagen en nachten maar je kunt gewoon de kamer huren voor een paar uur. Zo kom je even tot rust en kun je na een paar uur weer verder zonder dat je het hele bedrag hoeft te betalen. Super handig dus. Wat ook handig is is dat je anoniem kunt boeken. Er is geen legitimatie nodig en er is dus geen bewijs dat jij daar ooit bent geweest. Niemand kan je vinden in de bestanden en niemand weet je naam. Om compleet anoniem een kamer te kunnen huren ben je hier dus aan het juiste adres. Geniet van heerlijke rust terwijl je bijvoorbeeld een lange reis achter de rug hebt. Een paar uurtjes rust kunnen je dan al snel opfrissen om er weer aan de slag te kunnen gaan. Geniet en laat je gaan en ga een hotelkamer per uur huren.

Waarom kiezen voor een hotelkamer per uur huren?

Het is super handig wanneer je anoniem een kamer wilt huren voor welke activiteit of reden dan ook. Het is dus heel handig want je hoeft niet het hele tarief te betalen wanneer je maar een paar uur nodig hebt. Je zit er niet de hele dag en nacht aan vast en alles is anoniem. Zo kun je ongestoord je gang gaan. Ook al zijn de activiteiten hier niet altijd ethisch verantwoord, wordt het toch aangeboden. Denkt u wel goed na voordat u handelt en voordat u dingen kapot maakt die u lief zijn. Kies dus voor een hotelkamer per uur huren maar denk wel aan de consequenties die het met zich meebrengt. Een hotelkamer per uur huren is dus een goede en slimme manier om dingen te doen waar uw naasten niets van mogen weten. Daarom een hotelkamer per uur huren is handig. Kijk eens op de website van Discretekamer.nlWat mag je niet missen in Venetië?

Venetië is een prachtige Italiaanse stad, waar ontzettend veel te zien is. Tijdens een stedentrip wilt je hoogst waarschijnlijk de bekende dingen doen: de bruggen over lopen of een tocht maken in één van de gondels. Maar er is nog veel meer te doen in Venetië! Hier kan u huurauto’s en autoverhuur van verscheidene bedrijven in de Luchthaven Venetië Marco Polo.

1 – Het graf van Peggy Guggenheim

Peggy Guggenheim is het nichtje van Solomon Guggenheim. Ze was een grote verzamelaar van kunstobjecten en toen ze kwam te overlijden, werd ze begraven vlakbij het Guggenheim Museum. Bezoekers van het museum kunnen hierdoor ook meteen haar graf bekijken. In het museum zelf is een uitgebreide collectie moderne kunst te bewonderen.

2 – De wereldberoemde Rialto brug

Vanaf de Rialto markt zie je hem al liggen, de Beroemde Rialto brug. Deze brug verbind twee stukken Venetië met elkaar en kruist het Canal Grande, het grootste kanaal van Venetië. Deze brug staat net als Venetië zelf op de werelderfgoed lijst van UNESCO en is zeker de moeite waard om eens te bekijken. De Rialto markt zelf is ook de moeite waard!

3 – Vis eten

In een stad als Venetië vindt je overal geweldige visrestaurants. En omdat de vissen zo ontzettend vers zijn, is het een geheel nieuwe smaakbelevenis. Geen fan van vis? De gehaktballen van Venetië zijn een eigen specialiteit en moeten ook zeker eens geprobeerd worden.

4 – De gondeltour

Het klinkt misschien wat afgezaagd, maar het is echt waar. Een gondeltour is echt een toevoeging van je verblijf in Venetië. Op een gondel zie je de stad namelijk vanaf het water en vallen je hele andere dingen op dat als je er gewoon doorheen loopt. Daarnaast weet de bestuurder van de gondel leuke routes door de smalste grachtjes waar je op eigen houtje waarschijnlijk nooit was gekomen.

5 – De avonden in Venetië

Zorg ervoor dat je in de avonden zeker eens naar de pleinen gaat, zoals het Santa Margherita plein. Overdag is het hier al zeer sfeervol en gezellig dankzij de terrasjes en cafés, maar ’s avonds is dit echt de plek waar je moet zijn. Hier zijn meerdere uitgaansgelegenheden en vooral in de zomermaanden kan het hier ’s avonds en ’s nachts ontzettend druk en gezellig zijn.

 

6 – Venetië vanaf boven

Om de mooiste plaatjes te schieten in Venetië moet je het hogerop zoeken. Een aantal van de koepels van de grootste basiliek zijn toegankelijk voor bezoekers en dit is absoluut de moeite waard. Met een liftje ben je zo boven en vanaf de top heb je het mooiste uitzicht van Venetië. Probeer je bezoekje wel tussen de hele uren te plannen, want als de klokken gaan luiden terwijl je ernaast staat, dan hoor je dat de dag erna nog.

7 – Sint Marcus plein

Je mag niet terug naar huis voordat je het Sint Marcus plein hebt gezien. Het Sint Marcus plein is het grootste en één van de weinige pleinen van Venetië. Het plein is schitterend, daarnaast staan de drie mooiste gebouwen van Venetië aan het plein dus heb je een prachtig uitzicht, welke kant je ook opkijkt. Venetianen hechten zelf ook veel waarde aan het St. Marcus plein, elk jaar wordt er uitbundig carnaval gevierd met allerlei maskers. Het plein loopt ook elk jaar onder water, dit is iets waar de Venetianen dan weer minder blij mee zijn. Als jij het plein wilt bezoeken raden we je aan om bij zonsopgang of juist ´s avonds laat te gaan. Het uitgestorven plein met al die lichtjes is betoverend mooi.

https://www.autoitaly.nl/nl-stad-venetie/