De osteopaat kijkt door middel van verschillende theorieën uit de anatomie, neurologie, fysiologie en embryologie naar de klacht. Het is een manuele geneeswijze om de oorzaak van de klacht te vinden. Bij osteopathie Van Duursen wordt er naar het hele lichaam gekeken omdat een klacht in bijvoorbeeld de knie veroorzaakt wordt in de rug. Wanneer u een klacht heeft kijkt de osteopaat naar het bewegingsapparaat, het bindweefsel, de schedel en het algemeen functioneren van het lichaam. Door het verbeteren van de mobiliteit kan het lichaam zich herstellen en langzamerhand weer normaal functioneren. Gaat u vooral naar de osteopaat wanneer u denkt dat een klacht onoplosbaar is of die al jaren speelt.

De osteopaat in Eindhoven helpt u graag bij rug- en nekklachten 

Gaan uw rug-en nekklachten maar niet weg en heeft u eigenlijk de hoop al opgegeven? De Osteopaat in Eindhoven kijkt op een nieuwe manier naar uw klacht met andere methodes om deze te verhelpen. Bij osteopathie Van Duursen wordt de onderliggende oorzaak van wervelkolomklachten vaak buiten de wervelkolom gezocht. Bijvoorbeeld spanning van de bindweefselstructuren geeft ook spanning op de wervelkolom. De oorzaak kan dus in het bindweefsel of fascia liggen. Heeft u bijvoorbeeld een stijve enkel? Zelfs dit kan de oorzaak van uw rug- en nekklachten zijn. Wanneer een probleem niet tijdig opgelost wordt, bestaat het risico dat ook alle zachte structuren rondom het desbetreffende gewricht gaan irriteren.

Kom naar de osteopaat in Eindhoven bij sportblessures

Heeft u een blessure opgelopen tijdens het uitoefenen van een bepaalde sport? Bij de osteopaat in Eindhoven wordt er niet alleen naar de blessure gekeken, maar ook naar het hele lichaam. Het is belangrijk dat de mobiliteit van het hele lichaam verbeterd wordt om zo nieuwe blessures te voorkomen. Heeft u nog geen blessure, maar sport u vaak? Ook dan heeft het zin om naar osteopathie Van Duursen te komen. Dankzij osteopathie kunnen problemen voorkomen worden. De praktijk van Osteopathie Van Duursen is gevestigd aan de atletiekbaan van Eindhoven Atletiek waar een sportmedisch centrum is. Hier wordt intensief samengewerkt met fysiotherapeuten, podotherapeuten en andere specialisten om u weer op de been te krijgen.