HotSpotMagazine
Image default
Alarmsysteem

Welke home services kunnen gemakkelijk gehackt worden?

Welke home services kunnen gemakkelijk gehackt worden?

Het lijkt erop dat er elke dag een nieuw smart-apparaat is dat in huis kan worden geïntegreerd. Onze thermostaten kunnen op afstand worden aangepast, onze koelkasten kunnen ons vertellen welke boodschappen we nodig hebben en we kunnen een levenloos object opdracht geven om de lichten voor ons aan te doen.

Het is een handige manier om te leven, maar het brengt risico’s met zich mee. De meeste apparaten kunnen worden gehackt via internet of de app die ze beheert. Een cybersecurity-expert verklaarde: “Als het digitaal is, is het hackbaar”.

De vraag is niet: “Wat kan worden gehackt?”, Maar: “Hoe kan ik een onvermijdelijke hackpoging voorkomen?” Er zijn bepaalde maatregelen die u kunt nemen om dit te voorkomen – lees verder om te ontdekken hoe u hacking op de thuisdienst kunt voorkomen.

Ga verder dan alleen het wachtwoord

U zult misschien verrast zijn door de mate waarin een wachtwoord u kan beschermen. Hieronder presenteert slotenmaker den Haag ​​enkele van de beste tips met betrekking tot wachtwoorden en hun belang:

  • Overweeg om ieder half jaar uw wachtwoorden voor apparaten, systemen en netwerken te wijzigen. Gebruik een wachtwoord met een verscheidenheid aan karakters, zodat het niet gemakkelijk te raden is. Het heeft geen ingewikkeld jargon nodig om een ​​goed wachtwoord te zijn. Je kunt er een creëren die betekenisvol is voor jou en niemand anders.
  • Gebruik niet hetzelfde wachtwoord voor meerdere apparaten. Het lijkt misschien een hele klus om zoveel wachtwoorden te onthouden, maar het is een essentiële stap in het beveiligen van uw thuisservices.
  • Gebruik multi-factor authenticatie. Hoewel het een nieuwe stap vereist bij het inloggen op accounts, helpen twee lagen inloggegevens hackers af te schrikken.
  • Installeer updates voor alle apparaten zodra deze beschikbaar komen. Het is gebruikelijk om updates te negeren, maar soms zijn het serieuze beveiligingspatches.
  • Verander het standaard wachtwoord op elk apparaat. Het lijkt voor de hand liggend, maar één onderzoeksbureau ontdekte dat 15 procent van de apparaten nog steeds het standaardwachtwoord gebruikt, dat te vinden is met een eenvoudige Google-zoekopdracht. Zonder een uniek wachtwoord te maken, maakt u het zeer gemakkelijk voor hackers om misbruik te maken van uw basisservices.

Wees op uw hoede voor WiFi

Misschien heb je al gehoord over het vermijden van openbare wifi, maar wist je dat er ook manieren zijn om je thuisnetwerk te ondersteunen?

Nogmaals, gebruik geen openbare WiFi. Hoewel het handig is, kunnen hackers gemakkelijk infiltreren in apparaten via de verbinding in coffeeshops en restaurants. Overweeg om in plaats daarvan uw eigen, beveiligde draadloze hotspot te gebruiken.

Zelfs binnen uw privé-netwerk, gebruik gescheiden internetverbindingen tussen telefoons en computers. U kunt een bestaande verbinding splitsen tussen apparaten met behulp van een virtueel lokaal netwerk (VLAN). Deze voorzorgsmaatregel is handig, want als een apparaat in gevaar komt, zullen de anderen dat niet zijn.

Houd rekening met uw wifi-snelheden thuis. Als het opeens langzamer lijkt dan normaal, kan dit een aanwijzing zijn voor een hacker.

Zoek een beveiligingsleverancier

Gelukkig kun je het beste van twee werelden hebben: een slim en veilig thuis. Beveiligingssystemen kunnen effectief worden geïntegreerd met domotica, maar overwegen een leverancier te vinden die de risico’s in de domotica herkent.

Als u voorzorgsmaatregelen neemt zoals die hierboven zijn beschreven, nemen de risico’s minder vaak toe. Integendeel, u kunt genieten van het gemak dat domotica biedt en haalt diep adem wetende dat u de controle houdt.

http://www.locksecure.nl/slotenmaker-den-haag