HotSpotMagazine
Image default
Vakantie

Campers

Ontdek de vrijheid om te gaan en staan met een camper waar je wenst. Reizen met een camper heeft als grote voordeel dat je niet vastzit aan 1 bestemming, maar vrij kunt rondreizen naar meerdere bestemmingen. Als camper specialist kennen wij het belang van een goede camper die echt uw kompaan wordt tijdens het reizen. Je kunt dan ook een camper huren of een camper kopen bij Camper-kopen.net. Wij geven je graag advies over de beste campers uit onze collectie. Zo vindt u niet alleen hagelnieuwe campers, maar ook tweedehands campers en camper onderdelen en accessoires. Alles voor een all-in campervakantie is bij ons te vinden. Bekijk onze website eens of bezoek onze showroom. Onze medewerkers helpen je graag met advies en de beantwoording van vragen.

Camper kopen of huren? Let hier op!

Het kiezen voor de beste camper is natuurlijk afhankelijk van je wensen. Wil je bijvoorbeeld met een groter reisgezelschap of alleen met je partner reizen? De verschillende type campers (Alkoof, buscamper, halfintegraal en integraal camper) verschillen qua aantal slaap- en zitplekken. Het kleinste model camper is de buscamper. Buscampers zijn geschikt voor 2 personen, waar je in de andere type campers meer mensen kunt herbergen. Bedenk vooraf ook goed als je een camper wilt huren of kopen welke zaken aanwezig dienen te zijn en hoe je de indeling wenst. Bij Alkoof campers bijvoorbeeld is er een slaapgedeelte boven de cabine, waardoor je in de camper meer leefruimte hebt. Elke camper heeft zo zijn voor- en nadelen. Door de campers goed te vergelijken maak je de juiste keuze. Uiteraard kan je bij vragen altijd een camper expert inschakelen voor ondersteuning. 

Op reis met een camper

Als je de weg op gaat wil je dit natuurlijk zo veilig mogelijk doen en onderweg geen problemen ervaren. Zorg dan ook altijd dat de camper regelmatig voor onderhoud gaat en dat de camper goed verzekerd is. Lees de verzekeringspolis goed door, want daar kunnen tussen de verzekeraars grote verschillen in zitten. Een ander aandachtspunt is het rijbewijs. Voor grotere type campers is een ander rijbewijs verplicht dan de standaard rijbewijs B. Welke rijbewijs je precies nodig hebt is afhankelijk van de camper waarmee je de weg op gaat. Zoek dit goed uit, want de boete voor het verkeerde rijbewijs kan al snel in de honderden euro’s lopen en je mag de reis niet vervolgen. Als laatste aandachtspunt is het verstandig om goed uit te zoeken waar je heen gaat en wat de regels met betrekking tot campers zijn op de betreffende bestemming. In sommige landen mag je overal de camper parkeren, terwijl er in andere landen een streng beleid is. Voorkom een boete en zoek dit goed uit.