HotSpotMagazine
Image default
Adverteren

Je wasmachine is kapot, toch kun je deze zelf repareren! We leggen uit hoe:

Wanneer je een kapotte wasmachine hebt, dan stapelen de vieze kleren snel op. Het is onhandig om steeds naar de wasserette te gaan (wie wilt nou elke dag kleding sjouwen?). Daarom is het logisch dat je je wasser zo snel mogelijk gerepareerd wilt hebben. Wat je misschien niet realiseert is dat je je wasmachine ook wel zelf kunt repareren, voordat je naar de plaatselijke witgoed monteur gaat bellen. Natuurlijk, kun je niet elke reparatie zelf doen en is het soms verstandig om toch een wasmachine reparatie in te schakelen. We proberen even je uit te leggen wat je toch zelf kunt doen als je wasmachine niet meer werkt. We leggen uit hoe je kan handelen bij sommige symptomen wanneer je deze ervaart.

Wasmachine start helemaal niet meer
Het klinkt misschien logisch, maar als je wasmachine niet meer aan gaat moet je toch wel even controleren of de stekker er wel goed in zit (vaak vergeten mensen dit). Controleer of de stekker wel goed is aangesloten en ga voor de zekerheid na of de stopcontact ook werkt, sluit een andere soort apparaat aan en kijk of deze wel werkt. Werkt deze niet? Dan is het mogelijk dat je stopcontact kapot is en niet je wasmachine.

Wasmachine vult geen water
Misschien dat je het wel eens hebt gedaan, je bent in de tuin bezig met het geven van water aan de planten, daar gebruik je je waterslang voor. Als je hier een kinkje inzet dan komt het water er niet meer uit en bouwt er vanzelf druk op. Dit geld dus ook voor je wasmachine, controleer even of er aan de binnenkant van de wasmachine geen kinken zitten tussen de slangen. Als alle slangen kinkvrij zijn. Heb je misschien een groter probleem en dien je toch een wasmachine monteur te bellen om het probleem op te lossen.

Veel lawaai vanuit de wasmachine
Wanneer je hoort dat de wasmachine alleen maar ratelt zodra het programma start kan dat verschillende oorzaken hebbne. Zeker wanneer je je wasmachine snachts aan wilt zetten kan dit irritant en frusterend zijn. Controleer of de rubbers onder de wasmachine er nog zijn en plaats er eventueel een stukje hout onder. Dit kan namelijk het onaangename geluid dempen.

Ook wanneer je niet weet hoe je het apparaat moet repareren, kun je toch geld besparen als je de wasmachine monteur belt. Je kunt namelijk zelf op onderzoek gaan en zo de monteur vertellen waar het probleem aan zou liggen. Zo bespaar je op diagnosekosten en meestal ook voorrijkosten.

Geld besparen door je wasmachine te laten repareren
Waarschijnlijk ben je op het internet al rond gaan zoeken hoeveel een nieuwe wasmachine gaat kosten, je kunt kiezen tussen een goedkoop of een duur merk. Toch kosten de meeste wasmachines al gauw boven de 300 euro. Je kunt dan beter een wasmachine reparateur inschakelen bij jou in de regio, als je bijvoorbeeld in Rotterdam woont kun je via het internet zoeken naar een ervaren wasmachine reparateur. De monteur kan jou wasmachine (of andere witgoed apparaat) repareren en zo bespaar je dus kosten en hoef je geen nieuwe wasapparaat aan te schaffen. Een nieuwe wasmachine kopen is in de meeste gevallen helemaal niet nodig.

Controleer altijd of de monteur wel eerlijk is
Let op: niet alle wasmachine monteurs zijn eerlijk! Veel monteurs willen alleen wat extra centen verdienen zonder dat ze daar veel moeite voor te hoeven doen. Doe goed onderzoek op het internet en probeer zoveel mogelijk recensies en reviews te verzamelen voordat je het bedrijf gaat inschakelen, je kunt zo kosten (en een hoop ellende) besparen op de reparatie.