HotSpotMagazine
Image default
Adverteren

Whiskey karaf is weer terug van weggeweest

In Nederland zijn er ongeveer 2,5 miljoen whiskey liefhebbers. Hierdoor behoort Nederland echt tot het land van de whiskey liefhebbers. Dit zien we niet alleen in ons land, maar ook in andere landen. Langzaam aan begint het echt uit te rollen tot een trend. Hierdoor zien we niet alleen dat accessoires leuk zijn om in huis te halen, maar dat ook de whiskey karaf weer terug is van weggeweest. We vinden het super stoer om in onze industriële interieur een mooi karaf neer te zetten.

Waarom mag een whiskey karaf nu wel weer?

Whiskey drinkers zijn er vaak trots op dat ze deze exclusieve drank drinken. Daarnaast zien we een whiskey karaf ook steeds vaker voorkomen in films en series. Dit speelt natuurlijk ook onbewust mee in de marketing rondom karaffen. Als je ziet dat jouw favoriete badguy of personage in een film zo’n whiskey karaf heeft staan wil je er zelf ook één. Whiskey is nou eenmaal weer helemaal hip en trendy. Het is dus helemaal niet zo vreemd dat we deze weer terug zien in huis.

Heeft het ook nog nut?

Vaak vragen we ons af of het eigenlijk wel nut heeft. Sommige zien er het nut er niet van in om hun whiskey over te schenken in een karaf. We kunnen ons hier best wat bij voorstellen. Gelukkig kunnen we voor de voorstanders melden dat het ook nut heeft. Stel je hebt een fles whiskey en deze is voor de helft leeg. Dan komt er door het inschenken van een glaasje automatisch zuurstof bij. De zuurstof begint op je drankje te drukken en mengt zich ermee. Het gevolg is dat je whiskey veroudert en niet meer lekker smaakt. Als je nu een klein karaf neemt en hier de whiskey in overgiet, dan verminder je het zuurstof gehalte. Je whiskey gaat zo veel langer mee in een klein whiskey karaf.

Zit er verschil in de verschillende soorten karaffen?

Ja zeker weten komen we verschillen tegen. Als eerste is er de manier waarop het whiskey karaf gemaakt is. Dit kan met de hand of gewoon machinaal. Voor handgemaakt glas betaal je vaak extra, maar daar krijg je wel iets heel moois voor terug. Daarnaast is er nog het materiaal. Er zijn drie materiaalsoorten die we tegenkomen: glas, kristalglas en loodvrij kristalglas. De meeste karaffen worden gemaakt van loodvrij kristalglas. Dit komt doordat lood toch een giftige stof afgeeft en je hierdoor een loodvergiftiging kan oplopen. De afgifte van lood gebeurt al na een paar uur. Je wil je whiskey hier dus niet in laten staan. Ons advies is daarom om altijd te kiezen voor een whiskey karaf zonder lood. De kwaliteit ligt tegenwoordig vrijwel gelijk en je loopt geen vergiftiging op.

https://www.whiskeyglazenshop.nl/whiskey-karaf/