HotSpotMagazine
Image default
Aanbiedingen

Tover jouw slaapkamer om tot een Scandinavische omgeving

Ga jij binnenkort op kamers of wil jij jouw slaapkamer een nieuwe look geven? Misschien is het leuk om jouw slaapkamer in te richten op basis van de Scandinavische stijl. Door deze stijl toe te passen op jouw slaapkamer, zorg jij ervoor dat je straks in een rustige omgeving kunt slapen. De slaapkamer is namelijk de ideale plek om een Deense look te creëren. In deze blog lees je drie tips hoe jij aan de slag kunt om van jouw slaapkamer een Scandinavische slaapkamer te maken.

 

De kleur wit

Voordat je begint met het kopen van accessoires is het goed om te weten welke kleuren worden gebruikt in een Scandinavisch design. Begin daarom eerst met een frisse en lichte basis. Schilder jouw muren wit en zorg ervoor dat er zo veel mogelijk daglicht naar binnen komt. Deze twee punten zorgen er samen voor dat jouw slaapkamer er licht uitziet. Om deze lichte basis nog iets gezelliger te maken kun je bijvoorbeeld een plafond- of wandlamp toevoegen. 

 

Eenvoudige accessoires

Het Scandinavische design is een erg minimalistische stijl waar je wel wat accessoires aan toe kunt voegen. Let er bij het kiezen van de accessoires altijd op dat je binnen een bepaald kleurenpallet blijft. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een Scandinavisch vloerkleed bij jouw bed neer te leggen. Bij Obbyo zijn er diverse Scandinavische vloerkleden verkrijgbaar die jouw slaapkamer doen opvrolijken. Bij een Scandinavisch voerkleed kun je kiezen uit verschillende kleuren, materialen en formaten. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om een aantal planten toe te voegen. Dit zorgt ervoor dat jouw slaapkamer iets meer leven krijgt. Planten zijn namelijk verkrijgbaar in allerlei soorten, vormen en maten. Je kunt ervoor kiezen om een klein plantje op het nachtkastje te zetten, maar je kunt ook meerdere planten gaan. 

 

Nieuw beddengoed

Bij een nieuw interieur hoort natuurlijk ook een nieuw dekbedovertrek. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een leuk bloemenprintje uit te kiezen, maar dit past totaal niet bij het Scandinavische design. Er zijn diverse dekbedovertrekken verkrijgbaar in lichte en neutrale kleuren die hier beter bij passen. Voeg hier eventueel ook leuke sierkussens aan toe en jouw slaapkamer is helemaal af! 

https://www.obbyo.nl