HotSpotMagazine
Image default
Sport

Verschillende soorten tennisbanen

Tennis is een van de weinige sporten die op meerdere soorten ondergronden wordt gespeeld. Elke ondergrond heeft natuurlijk zo zijn voor- en nadelen. In dit artikel zullen wij je meenemen langs de ondergronden die het meeste voorkomen.

 

Voor de meesten is gravel waarschijnlijk de meest bekende soort ondergrond bij het tennisspel. Eigenlijk kom je deze ondergrond bij praktisch alle tennisclubs wel tegen. Dit is zo omdat de ondergrond best wel goedkoop is en ook heel fijn om op te spelen. Het is wel minder dat de ondergrond veel onderhoud nodig heeft en het seizoen is korter omdat je er bij slechter weer niet op kunt spelen. Wanneer de temperatuur te laag wordt kun je er al niet meer op spelen omdat de ballen in dat geval te hoog stuiteren. Wat je wel zou kunnen helpen op verschillende ondergronden zijn k swiss schoenen. Wel moet je opletten met gravel en witte k swiss tennisschoenen omdat je schoenen vaak heel snel verkleuren. Een wat minder bekende ondergrond is Canada Tenn. Het lijkt erg op gravel. Het heeft een grijze en groene kleur maar is wel beter bestand tegen de natheid. Wanneer het nat is geweest heeft droogt de baan ook sneller dan bij gravelbanen.

 

Hardcourt is een hardere ondergrond dan gravel, op basis van beton en asfalt. Er zit een rubberen laag over het beton en asfalt. Het grote pluspunt van dit veld is dat je er het hele jaar op kunt spelen en het weinig onderhoud nodig heeft. Het is daarnaast ook erg goedkoop in de aanschaf. De banen zijn wel erg snel dus als beginner kan het soms lastiger zijn om op een hardcourt baan te spelen. Ook glijden zit er niet in op een hardcourt baan. Wanneer je een tennisracket gaat kopen hoef je niet te kijken naar de ondergrond. Het gaat hierbij vooral om je eigen speelstijl. Een tennisracket kun je verder bij elke ondergrond gewoon goed gebruiken. Tennisclubs gebruiken ook vaak kunstgras banen. Zo’n baan bestaat uit kunststofvezels waar ze dan zand tussen hebben gestrooid. In principe kun je er het hele jaar op spelen. De baan wordt echter wel harder wanneer het kouder wordt.

https://www.kctennis.nl/