HotSpotMagazine
Image default
Aanbiedingen

Waarom iedereen een beetje extra proteïne nodig heeft

Als je aan whey proteïne isolaat poeder denkt, denk je waarschijnlijk aan mensen die elke dag in de sportschool staan om hun spiermassa  te trainen. Maar het kan best zijn, dat jij ook wel wat meer eiwitten kunt gebruiken. 

 

Ouder worden

Je lichaam bestaat uit een ontelbare hoeveelheid cellen en als je jong bent maakt je lichaam meer cellen aan dan dat er worden afgebroken. Naarmate je volwassen wordt, keert dit om. Je lichaam breekt dan meer af dan dat het kan opbouwen. Van 25 tot 40 jaar is het verschil tussen cellen opbouwen en afbouwen niet zo groot. Als je de 40-50 jaar bereikt begin je spier- en botmassa te verliezen. Dit is waarom volwassenen en vooral ook ouderen zo veel makkelijker iets breken. Sommige ouderen krimpen zelfs! Om je botdichtheid en spiermassa te bewaren, en je dus te beschermen tegen blessures, is het goed om eens te kijken naar de hoeveelheid eiwitten die je per dag binnen krijgt. 

 

Blessures en sporten

Als je geblesseerd bent moet je lichaam hard werken om weer sterk te worden. Dit geldt ook voor spierpijn waar je als het ware spiervezels afbreekt om deze vervolgens weer op te bouwen. Je hoeft niet een enorme sportieveling te zijn om je spieren stress te bezorgen. Zelfs met een lichte work-outs of bij het rekken en strekken zet je je spieren op spanning, waarvan ze de dagen erna moeten herstellen.

 

Aanbevolen hoeveelheid

Voor de gemiddeld persoon met een kantoorbaan kun je 0,8 gram proteïne per kilo lichaamsgewicht rekenen. Om na je 40ste je spiermassa en botdichtheid te behouden kun je dit verhogen tot 1-1,2 gram proteïne per kilo lichaamsgewicht. Ook als je jong en actief bent kun je 1-1,2 gram per kilo, of zelfs meer, rekenen. Meer dan 2 gram per kilo lichaamsgewicht heeft echter geen toevoeging meer en is dus niet nodig. In een portie whey isolaat zit meestal 20-25 gram eiwit en daarmee ben je dus al een goed eind op weg!

 

https://bestwayingredients.com/