HotSpotMagazine
Image default
Entertainment

De beste spots om in Amsterdam te hardlopen

Geniet jij er ook zo van om hard te lopen? Ben jij stadsloper of geniet je van het bos? Amsterdam is een hele diverse stad om hard te lopen. Het Vondelpark is het populairste park om een rondje te lopen, maar daar is het vaak zo druk dat je bijna over de mensen struikelt. Amsterdam heeft nog veel meer moois te bieden. Wij hebben de vijf beste spots om te hardlopen voor je op een rijtje gezet.

1. Flevopark

Hou je van lopen in het park, maar is het Vondelpark je te druk? Kies dan voor het Flevopark. Je kan er eindeloos variëren, dus je hoeft er nooit hetzelfde rondje te lopen. Combineer het met een bezoekje aan IJburg. Het Diemerpark bereik je via de Nesciobrug. Dat is meteen een goede heuveltraining.

2. Amsterdamse bos

Het Amsterdamse bos biedt de mogelijkheid om uitgezette routes te volgen. Dit is één van de weinige plekken waar je zelfs een halve marathon route kan lopen. Deze voert je om het bos heen. Vind je een halve marathon te ver, dan zijn er ook routes van 5 en 10 kilometer. Je volgt voor een deel dezelfde paden en dat maakt het makkelijk om samen met een hardloopmaatje te gaan die een andere afstand kiest.

Let op; kies voor de beste hardloopschoenen die geschikt zijn voor deze ondergrond. De paden kunnen namelijk nogal grof zijn en niet vlak.

3. Grachtengordel

Geniet van de Amsterdamse binnenstad en loop over de grachten. Je maakt je route zo lang of zo kort als je wilt. Loop langs de Singelgracht helemaal naar de binnenring en terug via een andere gracht. Ook fijn als je ’s avonds in het donker wilt lopen, maar afgelegen plekken wilt mijden.

4. Gaasperplas

Jaarlijks wordt de Gaasperplasrun georganiseerd door het groen van Amsterdam zuidoost. Naast het rondje om het water, kan je ook door het Gaasperpark lopen.

5. Sloterplas

Na een rondje Sloterplas heb je er 6 kilometer opzitten. Vergeet Het Ruige Riet niet ten oosten van sportpark Ookmeer. Een prachtig gebied met struiken, bomen en riet.