HotSpotMagazine
Image default
Meubels

De voordelen van eetkamerstoelen met wieltjes

Om echt te genieten van een heerlijke maaltijd zijn goede stoelen bij je eettafel essentieel. Een comfortabele stoel laat je je diner op een ontspannen manier nuttigen. Eetkamerstoelen met wieltjes zijn de ideale stoelen voor bij je eettafel. Door de wielen zijn de stoelen gemakkelijk verplaatsbaar. Stoelen met wieltjes zijn er in verschillende uitvoeringen, van klassiek tot modern. Het zal dus niet moeilijk zijn een model te vinden dat bij je eettafel en de rest van je interieur past.

 

De voordelen van eetkamerstoelen met wieltjes

Er zijn meerdere redenen waarom het handig is als de stoelen rond je eettafel kunnen rollen. Als de stoel bijvoorbeeld vrij zwaar is, trek je hem gemakkelijker naar achteren om te gaan zitten. Vervolgens rol je zo naar voren om aan te schuiven. Wil je onder de tafel stofzuigen, dan rol de stoelen ook moeiteloos aan de kant. Schuivende stoelen kunnen soms een heel irritant geluid maken. Dat zal je met stoelen met wieltjes niet overkomen. Ten slotte geven wieltjes een kleinere kans op beschadigingen aan je vloer dan schuivende stoelpoten.

 

Verschillende wielen voor verschillende ondergronden

Misschien denk je dat eetkamerstoelen met wieltjes alleen geschikt zijn voor harde vloeren. Ze rijden inderdaad uitstekend op laminaat en tegelvloeren. Daarbij moet je er wel op letten dat de vloer schoon is. Vuil dat tussen de wielen en de vloer komt, kan krassen veroorzaken. Dat geldt voornamelijk als de stoel harde wielen heeft. Zachtere wielen zijn meer geschikt voor harde vloeren. Bovendien maken deze minder geluid bij het rollen. Op andere soorten vloerbedekking kunnen ook wielen gebruikt worden. Op hoogpolig tapijt zullen de stoelen misschien niet zo gemakkelijk rollen. Heb je andere vaste vloerbedekking, dan is dat in principe geen probleem voor eetkamerstoelen met wieltjes. Kies dan wel voor harde wielen, die beter geschikt zijn voor zachte vloeren.