HotSpotMagazine
Image default
Aanbiedingen

Een degelijk nachtslot voor extra beveiliging

Wanneer je een zijdeur met een venster hebt, waar maar een klein slot op zit, ben je erg kwetsbaar. Dit komt omdat iedereen, die dit wil, toegang kan krijgen tot je woning en je eigendommen door gewoon het raam in te slaan, zijn hand naar binnen te steken en de deur te ontgrendelen. Hetzelfde geldt voor het bedrijfsleven! De meeste bedrijven hebben hun deuren beveiligd met slechts een klein slot aan de binnenkant, wat het vrij eenvoudig maakt voor dieven om in te breken. Een goede slotenmaker beveelt altijd zijn klanten, die ramen in hun deuren en of in de buurt van een deur hebben, om ook een nachtslot met een dubbelzijdig slot te installeren. Bedrijven moeten hetzelfde doen.

Een gewoon nachtslot moeten dieper worden geplaatst dan een standaard knopbout. Het is aanbevolen om een nachtschootminstens 2,5cm in de post te laten vallen. Hoe langer de afstand hoe moeilijker het is, zelfs bij het kapotmaken van de post, om binnen te komen. Bij reguliere nachtsloten heb je een sleutel nodig om het slot vanaf de buitenzijde van de deur te openen en vanaf de binnenzijde kan het slot met de druk op één knop worden vergrendeld waardoor je het in geval van nood ook weer gemakkelijk kunt openen en dus niet opgesloten raakt. Ervaren inbrekers kunnen echter gemakkelijk door een gesloten deur, zelfs met een nachtslot binnenkomen, door het inslaan van het glas in een raam en zo gewoon de deur vanaf de binnenzijde te openen.

 

Standaard nachtsloten worden daarom alleen aanbevolen voor alle vaste buitendeuren zonder glas of brievenbussen vlakbij het slot. Als er wel glaspanelen in de deur zitten kun je nog steeds een nachtslot gebruiken maar moet wel het glas worden bedekt met eenspeciale folie, die breuk voorkomt.

Een andere voorzorgsmaatregel die bedrijven en huiseigenaren kunnen nemen is een anti-inbraak strip of een anti-inbraak plakkaat installeren. Plakkaten zorgen voor meer veiligheid en schrikken indringers af omdat ze de toegang tot een pand veel moeilijker maken. Als een inbreker bijvoorbeeld met een breekijzer zou proberen om je deur open te breken, zou de strip of de plakkaat er voor zorgen dat het ijzer niet tussen de post komt waadoor de deur intact blijft. Plakkaten zijn goedkoop en de installatie is meestal geen uitgebreid proces, hoewel je er wel rekening mee moet houden het installeren van de plakkaten of de strips per deur en materiaal kan verschillen.

Ben je op zoek naar slotenmakersdiensten in Den Haag of omstreken? Dan kun je rekenen op de diensten van Locksecure. Met hun service staan ze garant voor 100% klanttevredenheid en volledige oplossing van uw je probleem.

www.locksecure.nl