HotSpotMagazine
Image default
Bedrijven

Het welzijn van dieren

Het welzijn van dieren wordt in sommige landen nog weleens onderschat, deze dieren hebben dan geen goed leven. Het komt ook voor dat deze dieren moeten werken, bijvoorbeeld ezels, die moeten dan zware dingen tillen of zorgen dat een rad blijft draaien. Ook worden dieren nog steeds veelvoudig mishandeld, zo zijn er veel huisdieren die getraumatiseerd zijn dit zorgt ervoor dat deze dieren eigenlijk niet meer handelbaar zijn en dat zij uiteindelijk aan het kortste eind trekken. Vaak gebeurt in landen die hier niet mee bezig, men heeft daar soms dan ook zelf nog moeite om het hoofd boven water te houden, het is daarom voor hen logisch dat zij sommige dieren meer rechten hebben.

In Nederland ligt dit anders, wij zijn veel verder op het gebied van financiën en sociale welzijn, men gaat dieren steeds meer als gelijke zien. Zo komt het regelmatig voor dat men het huisdier meetelt als kind. De vertroeteling van huisdieren zorgt er ook voor dat er meer onderzoek op het gebied van huisdieren is. Dieren kunnen nu ook door een dierenarts behandeld worden en zo langer leven. Ook speciaal voer voor bepaalde dieren wordt gemaakt, dit zorgt ervoor dat dieren met een allergie worden verlicht van kwaaltjes.

Maar niet alleen huisdieren worden vertroeteld en verzorgt, ook andere dieren. Koeien bijvoorbeeld worden door boeren zo goed mogelijk verzorgt. Dit zorgt ervoor dat de koeien minder stress ervaren en dat zij hier beter mee om kunnen gaan. Een stressvrije koe, zorgt ook voor meer melk, dit is voor boeren interessanter, zij helpen daarom de dieren aan beter leven. Zo wordt er rekening gehouden met de stalinrichting, een koe heeft veel ruimte nodig tijdens het uitrusten. Als een koe goed is uitgerust zal deze dan ook meer melk produceren. Andere verzorging helpt de koe ook, een koeborstel zorgt er niet alleen voor dat de koe schoon wordt maar ook dat de koe gemasseerd wordt.

http://www.wijsmanhandelenadvies.nl/