HotSpotMagazine
Image default
Bedrijven

Is slapen met oordoppen slecht voor je?

Is slapen met oordoppen slecht voor je?

Nederland is een dichtbevolkt land. Dit kan voor veel overlast zorgen wanneer een buurman jonge kinderen heeft, wanneer studenten graag ’s avonds laat feesten of wanneer iemand in een lawaaiige omgeving werkt. Goede dempende oordoppen bieden naast gehoorbescherming, ook voldoende demping bij harde muziek of andere geluiden.

Belangrijke eigenschappen bij oordoppen

Oordopjes voor het slapen zijn een uitkomst voor veel mensen, die omgevingsgeluiden blokkeren en zichzelf verzekeren van een aangename en diepe slaap. Het is echter belangrijk om bij de aanschaf van slaap oordopjes met een paar dingen rekening te houden. U kunt in bijna elke drogisterij goedkope schuimen (herriestoppers) of siliconen oordopjes krijgen, maar voor veelvuldig gebruik kunt u beter kiezen voor op maat gemaakte oordopjes die zowel geluid als gehoorbescherming bieden.

Hoe beter de oordopjes, hoe comfortabeler ze zullen zijn. Het materiaal en de vorm moeten ook zo goed mogelijk aansluiten op de gehoorgang. Voor de meeste mensen zijn gegoten oordopjes het beste, maar sommigen geven de voorkeur aan wegwerpdopjes van schuim. De beste manier om erachter te komen welk type voor u geschikt is, is door verschillende soorten te proberen.

Houd slaap oordoppen schoon

Het is een mythe dat oordopjes het gehoor kunnen beschadigen. Oordopjes komen alleen in het buitenste deel van de gehoorgang, dus er is weinig kans op schade aan het binnenoor. Het vaak dragen van oordopjes is dus geen probleem, zolang je ervoor zorgt dat ze schoon blijven. Onze oren produceren namelijk oorsmeer. Als u de oordopjes niet schoonmaakt, kan zich oorsmeer gaan ophopen. Dit kan leiden tot een infectie. Daarom is het raadzaam om uw oordopjes elke dag na gebruik te reinigen met lauw water en zeep. Door met oordopjes te slapen zorgt u voor bescherming tegen hard geluid en een goede nachtrust.

Heeft u vragen of opmerkingen over slaap oordoppen? Neem contact op met een van onze specialisten op het gebied van gehoorbescherming.