HotSpotMagazine
Image default
Bedrijven

Waarom een afvalcontainer goed voor het milieu is

Jaarlijks wordt er in Nederland bijna 490 kilo afval per persoon geproduceerd. Om te voorkomen dat de aarde verder wordt vervuild, zouden we zoveel mogelijk afval moeten voorkomen. Let daarom eens op het materiaal dat je gebruikt. Wanneer er op een milieubewuste manier met afval wordt omgegaan is het helemaal niet zo milieuonvriendelijk. Je kunt gerust gaan verbouwen of slopen, zonder dat je je schuldig hoeft te voelen over het afval dat je produceert.

 

Het scheiden van afval

Je kunt thuis het afval dat je produceert op een verantwoorde manier scheiden in de grijze- of gft-container. Op deze manier zorg je ervoor dat het afval beter gerecycled kan worden. Echter mag of past niet al het afval in deze containers. Dit afval kun je naar een milieupark bij jou in de buurt brengen. Hier kun je het afval in een van de geschikte containers weggooien. Op deze manier is het afval geschikt om het te kunnen hergebruiken.

 

Welk afval naar het milieupark brengen?

Je kunt met bijna elk afval wel terecht bij een milieupark. Zo kun je bij het milieupark onder andere terecht met: asbest (of asbesthoudend materiaal), EPS (piepschuim-verpakkingen), bouw- en sloopafval, dakleer, gipsplaten, glas, grof huishoudelijk afval, groot snoeiafval, grond, (tuin)hout, klein chemisch afval (KCA), afgedankte elektronische apparaten, metaal, papier, puin, textiel en tapijten.

 

Huishoudelijk afval en groente-, fruit en tuinafval kunnen niet bij de milieustraat worden weggegooid. Dit afval dien je weg te gooien in een restafvalcontainer of een gft-container. Het afval wordt om de zoveel tijd bij jou thuis opgehaald.

 

Een container huren

Een andere mogelijkheid is een container huren in Delft. Zo hoef je zelf niet te rijden met al het afval. De container wordt op een gewenste locatie neergezet. Om het afval op een verantwoorde manier te kunnen scheiden, dien je de juiste container te bestellen. Zo is er voor elk soort afval een geschikte container te krijgen.