HotSpotMagazine
Image default
Bedrijven

Beide akkoord geven

Wanneer je begint aan een sessie bij de mediator in Zuidlaren is het erg belangrijk dat je er volledig voor open staat. Een mediator mag niet helpen wanneer één van de partijen geen goedkeuring heeft of niet instemt met het proces. Het is ook goed om te weten dat een behandeling helemaal niet helpt wanneer je er niet voor open staat. Het is dus echt van belang dat je daadwerkelijk iets wil veranderen aan de situatie en daarbij moet je kunnen erkennen dat je daarbij waarschijnlijk zelf ook moet veranderen. Dat is logisch, want als alles hetzelfde blijft veranderd er nou eenmaal helemaal niks.

Eigen verantwoordelijkheid

Een mediator uit Zuid Laren zal je nooit vertellen wat je moet doen. Hij is er niet om keuzes voor jullie te gaan maken. Hij is er om jullie te ondersteunen bij de keuzes die jullie samen maken. Samen kunnen jullie de opties bespreken en delen wat voor jullie het beste voelt. Als dat verschilt en jullie het dus niet direct eens zijn, gaat de mediator proberen te helpen waardoor jullie er alsnog uitkomen. Wanneer jullie er ook echt niet uitkomen met een mediator leidt dit meestal tot een rechtszaak. Hierbij is er geen sprake meer van overeenstemming, maar wordt er aan de hand van de wet een keuze voor jullie gemaakt.

Denk met elkaar mee

Dat is echt iets wat je wilt voorkomen, helemaal als je je bedenkt dat het ook op een prettige manier zou kunnen gaan. Je hoeft niet altijd je zin te hebben, probeer vooral allebei een stapje naar elkaar toe te zetten. Zo kom je vanzelf tot een compromis waarbij jullie beide niet precies hebben wat jullie willen, maar ook beide wel een beetje. Zo zitten jullie in hetzelfde schuitje en is er niet iemand die het beter voor elkaar heeft dan de ander. Een middenweg is vaak de oplossing die wordt geboden door de mediator uit Zuid Laren. Neem contact op als je een sessie wilt inplannen.