HotSpotMagazine
Image default
Dienstverlening

Bedrijfsmakelaar met uitstekende capaciteiten

Bedrijfsmakelaar

Heeft u in nabije toekomst een bedrijfsmakelaar nodig? In dat geval begrijpen wij dat u op zoek bent naar een bedrijfsmakelaar met uitstekende capaciteiten. Een makelaar kan ingezet worden voor verschillende diensten. Misschien gaat u een bedrijfspand verhuren in de nabije toekomst en zoekt u een makelaarskantoor dat dit pand in beheer kan nemen. U hoeft dan zelf niet de contracten en dergelijke te regelen. Misschien wilt u ook uw bedrijfspand verkopen, of zoekt u juist een nieuw bedrijfspand. Een goede bedrijfsmakelaar kan u daarmee helpen. Maar hoe vindt u deze? Lees snel verder om erachter te komen!

 

Communicatief vaardig

Als makelaar is het belangrijk om communicatief vaardig te zijn. Een makelaar is immers constant in contact met mensen en moet ook op verschillende manieren de communicatieve vaardigheden in kunnen zetten. Als een makelaar een bezichtiging gaat uitvoeren, dan moet de makelaar een verkopende stijl hanteren. Maar als een makelaar bijvoorbeeld panden gaat verhuren, dan hoort daar een meer begeleidende stijl bij. Er zijn makelaars die zich op één specifieke markt hebben gericht. Ook zijn er makelaars die meer algemeen werken. Als jij van plan bent om een pand te verhuren, dan kun je het beste gebruik maken van een verhuurmakelaar. Als je een pand gaat aankopen of verkopen, kun je gebruikmaken van een verkoopmakelaar.

 

Veel kennis en kunde in huis

Voor een makelaar is het natuurlijk ook zeer belangrijk om kennis en kunde in huis te hebben. Een makelaar moet bijvoorbeeld veel weten over de specifieke verhuurmarkt in een bepaalde regio. Misschien zoekt u een leuk pand, omdat u recentelijk bent verhuisd met uw onderneming. U heeft dan specifieke eisen en de makelaar gaat voor u kijken welk pand het beste daarbij past. Dit geldt dus ook voor verkoopmarkt. Een goede makelaar heeft veel kennis in huis en doet elke dag nieuwe ervaringen op.

 

Transparant over de prijzen

Voordat u gebruik gaat maken van de diensten van een makelaar, is het wel van belang om te weten waar u financieel aan toe bent. Verkoopmakelaars hanteren doorgaans geen uurloon, maar ze vragen een percentage van de verkoop of aankoop van een pand.