HotSpotMagazine
Image default
Bedrijven

Verhuizen of verbouwen?

Meer ruimte nodig? Dan kan het goed zijn dat je twijfelt tussen verbouwen of verhuizen. Aan alles kleeft een nadeel. Wellicht het grootste nadeel heb je wanneer je niks onderneemt. Want, je hebt nog steeds meer ruimte nodig…Tijd om te kiezen dus.

Maak je keuze binnen 10 minuten.

Een methode om te kiezen is bijvoorbeeld de voordelen en de nadelen te vergelijken. Dit kun je binnen 10 minuten doen. Hoe? Bedenk drie voordelen en drie nadelen van verhuizen.

Bedenk daarna drie voordelen en nadelen van verbouwen. Onderstreep bij het verhuizen het grootste voordeel en het grootste nadeel. Doe dit ook bij het verbouwen. Omcirkel nu het grootste voordeel. Staat deze bij verbouwen? Kies dan voor verbouwen.

Verken de opties zoals een aluminium veranda

Wil je bovenstaande tip goed uitvoeren, dan is het wel van belang dat je eerst uitzoekt wat er mogelijk is. Want hoe weet je zeker of iets een voordeel of nadeel is? Het is daarom belangrijk om uit te zoeken, wat de reden is dat er te weinig ruimte is. Waarvoor is er eigenlijk te weinig ruimte?

Stel je wilt een grotere keuken, want je aspiraties als kok zijn groter geworden. Helemaal leuk natuurlijk, maar de keuken is nu eenmaal niet zo groot? Dan is het ook mogelijk om een stuk van de woonkamer te pakken voor de keuken. Het nadeel kan dan alleen zijn dat niet iedereen meer gezellig op de bank kan hangen.

Een mogelijke optie is dan, afhankelijk van waar de woonkamer en de keuken zich bevinden, om de woonkamer uit te breiden met bijvoorbeeld een aluminium veranda. Zo heb je extra plek om te loungen. Bovendien is het voordeel van een aluminium veranda dat het vaak een stuk goedkoper is dan een houten veranda. Zo hou je ook geld over voor de keuken. Dat is nu eens een mooie verrassing!

 

https://degoedkoopsteveranda.nl/aluminium-veranda/