HotSpotMagazine
Image default
Bedrijven

Zo kies je de juiste parasol voor je tuin of balkon

Wil je jouw tuin helemaal klaar maken voor de zomer? Dan is een parasol een onmisbaar item. Ben je benieuwd welke parasol het beste past bij de inrichting van je tuin? Dan helpt dit blog je op weg met een aantal vragen die jou helpen bij het selecteren van de perfecte parasol voor jouw wensen, eisen en de inrichting van je tuin! Lees je mee? 

 

Voor welke toepassing koop je de parasol?

Het kiezen van de juiste parasol begint met het bedenken waar je de parasol precies gaat plaatsen. Heb je een kleine tuin of een klein balkon en wil je hier graag een parasol op plaatsen? Dan kun je het beste kiezen voor een zweefparasol, dit is een parasol zonder parasolvoet die je aan de muur van je tuin of balkon kunt bevestigen. Heb je de beschikking over een groter oppervlak in je tuin? Dan kun je beter kiezen voor staande parasols met een parasolvoet op wieltjes, zodat je de parasol gedurende de dag met de zon mee kunt verplaatsen.

 

Welke vorm parasol heb je nodig? 

Het volgende aandachtspunt is de vorm van de parasol. Je hebt de keuze uit een vierkante of een ronde parasol. Plaats je de parasol boven een eettafel? Kies dan voor een ronde parasol. Wil je de parasol tegen een muur plaatsen? Kies dan voor een vierkante parasol. Ga je de parasol op een vierkant terras plaatsen? Dan is een vierkante parasol een mooie toevoeging die het geheel symmetrisch doet ogen. 

 

Past de parasol bij de inrichting van je tuin?

Het laatste belangrijke aandachtspunt is het matchen van de parasol bij de verdere inrichting van je tuin. Let hierbij niet alleen op de kleur van het doek van de parasol, maar ook op het materiaal van de parasol. Een aluminium parasol past bijvoorbeeld goed bij een moderne inrichting, waar een houten parasol beter geschikt is voor een landelijk ingerichte tuin. 

 

Hoe kiezen van een bijpassende tuinset

Als je een parasol wilt aanschaffen, dan is het ook handig om te kijken voor een bijpassende tuinset. Een tuinset is zeker belangrijk om aan te schaffen, zodat je de mogelijkheid hebt om te eten. Zo kun je bijvoorbeeld kijken voor een tuintafel met leuke bijpassende stoelen. Hou er rekening mee dat je de juiste grote kiest, zodat de tafel perfect in de tuin past. Ook kun je kijken naar de materialen. Wil je liever een natuurlijke look? Dan kun je kijken voor een houten tuintafel.