HotSpotMagazine
Image default
Woning en Tuin

Boomstronk verwijderen tips, speciaal voor u!

Gaat u binnenkort uw boomstronk verwijderen of bent u van plan om binnenkort uw boomstronk te verwijderen? In dat geval hebben wij een paar praktische en zeer informatieve boomstronk verwijderen tips voor u. Door deze tips op te volgen kunt u besparen op de kosten, maar door deze tips op te volgen wordt u ook in staat gesteld om uw boomstronk op een veilige en efficiënte manier te (laten) verwijderen.

Het is zaak om vooraf af te wegen of u het verwijderen van uw boomstronk zelf gaat uitvoeren, of dat u deze klus wilt uitbesteden aan een bedrijf die op dit gebied gespecialiseerd is. Met name tuinmannen, boomverzorgers en hoveniersbedrijven zijn naar ons inzien de aangewezen bedrijven die de klus kunnen klaren.

Hoe u kunt bepalen of u zelf de boomstronk gaat verwijderen of dat u de klus moet uitbesteden

Om te bepalen of u zelf de boomstronk kunt verwijderen of dat u de klus moet uitbesteden is het noodzakelijk om de boomstronk te bestuderen. Heeft u te maken met een grote boomstronk met een brede diameter of heeft u te maken met een kleine boomstronk en een smalle diamter. Let daarbij wel op met welke type boom u te maken heeft, want al heeft u met een kleine boom te maken, de boomstronk kan diep in de grond genesteld zitten.

Tip 1 – laat uw boomstronk door een specialist verwijderen

Vrijwel in alle gevallen (of de boomstronk nu groot of klein is) is het aan te raden om een specialist de boomstronk te laten verwijderen. Een specialist zoals een hoveniersbedrijf, boomverzorger of tuinman verwijderd de boomstronk namelijk vrijwel altijd inclusief de boomwortels. In tegenstelling tot mensen die zelf de boomstronk gaan verwijderen. In de meeste gevallen laten zij een deel van de boomwortels in de grond zitten, hetgeen in de toekomst vrijwel altijd voor problemen zal zorgen. Denk daarbij aan een lek in uw vijver, een terras of tuinbestrating die wegzakt of een hobbelig gazon. 

Tip 2 – vergelijk de prijzen wanneer u een boomstronk laat verwijderen

Wanneer u besluit om de boomstronk door een bedrijf te laten verwijderen dan kunnen wij het sterk aanraden om de prijzen van de verschillende aanbieders te vergelijken. Bij het verwijderen van een boomstronk kunnen de prijzen namelijk behoorlijk verschillen. Ook bij het verwijderen van een boomstronk kunnen de prijsverschillen oplopen tot maar liefst 40%! Het zou dan ook zonde zijn als u te veel betaalt voor het verwijderen van uw boomstronk.

Tip 3 – ga niet met chemicaliën aan de gang en steek uw boomstronk niet in brand

Helaas gaan er op het internet verhalen rond dat u met bepaalde chemicaliën zoals zoutzuur, benzine, stikstof of round-up een boomstronk kunt verwijderen. Wij willen u erop attent maken dat u met chemicaliën geen boomstronk kunt verwijderen. Dat is onmogelijk. Tevens is het onmogelijk om uw boomstronk te verwijderen door deze in brand te steken. Een boomstronk is namelijk dusdanig compact dat deze niet zal verbranden. Besluit u toch met chemicaliën aan de gang te gaan houdt er dan rekening mee dat u gegarandeerd uw eigen grond zult vervuilen met alle gevolgen van dien.

https://www.vergelijkhoveniers.nl