HotSpotMagazine
Image default
Aanbiedingen

Het eiland Mallorca

Als je op vakantie gaat kan je kiezen uit verschillende Spaanse bestemmingen. Het is ook een aanrader om bestemmingen van de Spaanse eilanden te bezoeken, op het eiland Mallorca is namelijk veel te beleven. Veel mensen denken dat Mallorca een feesteiland is maar dat is niet zo, naast het feesten heeft het eiland genoeg te bieden. Op Mallorca is genoeg geschiedenis en cultuur te vinden, daarbij mag het klimaat en de natuur niet vergeten worden. 

Mallorca beschikt over een rijke geschiedenis en begint een lange tijd terug namelijk voor Christus. In die tijd werd Mallorca door de Romeinen veroverd en later heeft het kennis gemaakt met nog vele andere bevolkingsgroepen. In die tijd beschouwden de bevolkingsgroepen Mallorca als thuis en een aantal overblijfselen zijn daarvan nog te zien. De bevolkingsgroepen die op het eiland hebben gewoond zijn Moren en de Byzantijnen. Het eiland is ook nog in handen geweest van de Arabieren in de 13e eeuw. Door de rijke geschiedenis is de oude cultuur in de hoofdstad van Mallorca terug te vinden. Zo is het Gotische klooster van Franciscus en het paleis met baden terug te vinden. De Moorse architectuur is in het paleis terug te vinden. In het westen van Mallorca zijn er aan de kust rotsen te vinden en in het zuiden en oosten de mooie baaien en stranden. Als toerist op Mallorca hoeft er geen onzekerheid aanwezig te zijn of de zon schijnt want het eiland heeft een subtropisch klimaat. Een subtropisch klimaat is verantwoordelijk voor mooi weer met warme temperaturen.

Na dit gelezen te hebben kan het beeld over Mallorca veranderd zijn waardoor het voor de volgende vakantie interessant is. Het is zeker de moeite waard om Mallorca een keer te bezoeken. Het eiland is rijk aan geschiedenis, cultuur, natuur, klimaat en een nachtleven.

http://vakantiespanje.nl