HotSpotMagazine
Image default
Financieel

Jaarrekening XBRL

Een jaarrekening moet steeds vaker in XBRL worden opgestuurd. Dit komt doordat steeds meer bedrijven en instellingen met XBRL software werken.

De meeste bed jaarrekening XBRL software. Met deze software is het mogelijk om de jaarrekening in XBRL op te stellen. Hiervoor kan er gekozen worden voor diverse jaarrekening XBRL software.

XBRL zelf is een taal dat gebruikt word voor het maken van de software en is dus zelf geen software. Het is een open standaard dat ontwikkeld is voor het delen van financiële informatie. Een open standaard is dan ook gewoon te gebruiken zonder er licentiekosten voor te betalen.

Waar er wel voor betaald moet worden is de jaarrekening XBRL software. Een bedrijf heeft ook veel aan het jaarrekening XBRL software dan er alleen jaarrekeningen mee op te stellen. Het kan gebruikt worden voor het maken van diverse financiële rapporten. Het delen van informatie gaat ook makkelijker door XBRL. Het is namelijk meteen te lezen. De ontvanger heeft er gelijk een goed inzicht in. Dit is dan ook een reden waarom sommige instellingen het gebruik van jaarrekening XBRL verplichten.