HotSpotMagazine
Image default
Aanbiedingen

Minder sjouwen? Koop dan een bolderkar

Bolderkar

Een bolderkar is een tweeassige kar, die met menskracht wordt voortgetrokken. Een bolderkar wordt onder meer gebruikt om kleine kinderen naar school te brengen en in vakantietijd, bijvoorbeeld aan het strand. Een bolderkar heeft twee assen. De voorste as is daardoor tevens de stuuras. 

Wat zijn de opties voor een bolderkar?

De bolderkarren hebben tegenwoordig onder ander de volgende opties: zijn opvouwbaar, kindervriendelijk en licht van gewicht

De bolderkar opvouwbaar is ideaal als je van reizen houd en of veel uitstapjes maakt. Je kan deze opvouwbare bolderkar namelijk in de kofferbak van de auto of in het ruim van een vliegtuig opbergen. 

Het gebruik van bolderkarren om ladingen te vervoeren in plaats van ze te dragen, bespaart veel inspanning. Het vermindert het risico op overbelastingsletsel bij werkzaamheden waarbij materiaal met de hand wordt verplaatst.

In het algemeen moet rekening worden gehouden met het gecombineerde gewicht van de kar en de lading. Het is echter moeilijk om aan te geven hoeveel gewicht met een bolderkar kan worden vervoerd. Veel factoren beïnvloeden hoeveel kracht nodig is om een bepaald gewicht te verplaatsen.

Hoeveel gewicht kan veilig worden vervoerd op verschillende soorten bolderkarren?
Een goed ontwerp van de werkplek en de keuze van een bolderkar die geschikt is voor de taak, kan het risico op letsel verminderen. Punten waarmee rekening moet worden gehouden bij de selectie van karren zijn onder meer: verwachte belasting (gewicht, grootte, vorm), frequentie van gebruik, af te leggen afstanden, kenmerken van de werkruimte (breedte van het gangpad, soort vloer) en type wielen of wieltjes.

Vroeger hadden deze wagens houten wielen, maar hedentendage worden ze vaak voorzien van luchtbanden. Het beste bolderkar is een gedreven bolderkar luchtbanden die heel snel gaat.

 bolderkar