HotSpotMagazine
Image default
Zakelijk

Tips voor een nieuwe website op maat laten maken

Er komt behoorlijk wat kijken bij een nieuwe website laten maken. De waslijst aan eisen waar veel mensen en bedrijven tegenwoordig met betrekking tot hun website over beschikken zorgt ervoor dat de keuze voor een website op maat al snel kan zijn gemaakt. Dit gezegd hebbende is het zo dat er in de praktijk ook niet zelden bepaalde fouten of vergissingen worden gemaakt met betrekking tot de ontwikkeling van een maatwerk website. Op deze pagina hebben we alvast enkele zeer interessante tips voor je op een rijtje gezet die je eigenlijk niet over het hoofd mag zien. 

Tip 1: Denk eerst zelf even goed na over je nieuwe website

Het eerste wat je in de praktijk altijd moet doen is zelf even grondig nadenken over wat je van je website verwacht. Veel mensen nemen meteen contact op met een website ontwikkelaar zonder dat ze precies weten hoe hun website eruit moet komen te zien en over welk doel ze precies moet beschikken. Dat is uiteraard niet interessant. Een website ontwikkelaar zal je immers bij een website op maat laten ontwikkelen altijd bepaalde vragen stellen. Op basis van de antwoorden die je daarop geeft zal hij zich dan een beeld vormen van hoe jij graag wil dat je nieuwe website eruit komt te zien. 

Tip 2: Sta stil bij de persoon die de website moet beheren 

In de praktijk dient er ook altijd stil te worden gestaan bij de persoon die de website moet gaan beheren. Wat dit betreft bestaan er natuurlijk verschillende mogelijkheden. Ben jij het zelf die de website gaat beheren of wil je dit gaan uitbesteden aan een persoon die op dit vlak reeds over de nodige expertise beschikt? Dat is een belangrijke vraag. Een website op maat laten maken gebeurt vandaag de dag namelijk nagenoeg altijd met een zogenaamd content management systeem. De gebruiksvriendelijkheid van dat systeem kan bepalend zijn voor de manier waarop je bijvoorbeeld zelf de website kan onderhouden of niet. 

Tip 3: Besteed zoveel mogelijk aandacht aan SEO

Bij een website op maat laten maken beschik je over het niet onbelangrijke voordeel dat je elk onderdeel zo zoekmachinevriendelijk mogelijk kan maken. Dat is een bijzonder grote troef. Het spreekt namelijk voor zich dat de concurrentie op het internet door de jaren heen stevig is toegenomen. Enkel en alleen door volop in te zetten op SEO is het mogelijk om uitzicht te blijven houden op de beste posities in de voor jou belangrijkste zoekresultaten. 

Tip 4: Een overzichtelijke website creëren is ongelofelijk belangrijk

De vierde tip waar je bij een website op maat laten maken zeker rekening mee dient te houden heeft te maken met de overzichtelijkheid van de website in kwestie. We begrijpen dat er in de praktijk vaak heel wat informatie op de website opgenomen dient te worden. Toch is het zeer belangrijk om deze zo overzichtelijk mogelijk te houden. Wanneer een potentiële klant te lang naar de vereiste informatie moet zoeken is de kans namelijk zeer groot dat hij (of zij) zal afhaken. Dat kan uiteraard niet de bedoeling zijn. Een handige zoekfunctie kan helpen om de vindbaarheid van bepaalde informatie zo efficiënt mogelijk te maken. Ook dit kan zeker iets zijn om aandacht aan te besteden.