HotSpotMagazine
Image default
Onderwijs

Blijf lekker ontwikkelen

Je denkt misschien dat het onderwijs over het algemeen hetzelfde blijft. Toch zijn er veel aspecten die met de tijd mee ontwikkeld moeten worden. Hierin is het overigens belangrijk dat je niet alleen jezelf blijft motiveren, maar ook je leerlingen. Deze veranderingen kunnen lastig zijn en hierdoor moeilijk over te brengen naar de leerlingen. Met een cursus coaching onderwijs wordt je ondersteund en leer je jezelf op meerdere vlakken te ontwikkelen in het onderwijs. Eén van deze cursussen is de didactisch coachen cursus. 

 

Ook in het onderwijs zijn verbeteringen nodig 

 

Met een didactisch cursus krijg je op een aanmoedigende en motiverende manier feedback. Hierbij wordt jouw manier van lesgeven onderzocht en eventuele verbeteringen kunnen dan ontwikkeld worden. Je leert daarnaast ook in te zien hoe je dit het beste kunt toepassen bij je leerlingen. Je leerlingen leren hierdoor bewust bezig te zijn met de stof en zullen het onderwijs hierdoor ook leuker vinden. Zo’n didactisch coachen cursus heeft dus niet alleen een positief effect op jou als leraar, maar ook zeker op jouw leerlingen.  

 

Vind de perfecte methode 

 

Vooral als je al een tijdje in het onderwijs zit, dan weet je dat iedere leerkracht een bepaalde methode heeft om toe te passen om het vak uit te leggen. Je hebt dan waarschijnlijk ook wel een methode gevonden die goed bij jou past. Toch is het beter om mee te gaan met de tijd en jezelf te ontwikkelen. Hierdoor zal het onderwijs effectiever zijn. Deze aanpassing kan lastig zijn. Je weet niet zeker of je het wel goed doet. Hiervan kan stress ontstaan en zelfs een burn out. Dit is natuurlijk voor niemand leuk en hier wil je niet in belanden. Als je merkt dat je moeite hebt met de juiste manier vinden, maar toch graag jezelf wilt ontwikkelen, dan is een didactisch coachen cursus wellicht wel iets voor jou. 

 

Positieve invloed 

 

Als je eenmaal bezig bent met jezelf ontwikkelen, dan kan dit aanstekelijk zijn. Je wilt graag door ontwikkelen. Daarnaast heeft deze positieve sfeer ook een goede invloed op de leerlingen die jij lesgeeft. Het zorgt voor een fijne sfeer om in te werken en je hebt iets om naar uit te kijken.