HotSpotMagazine
Image default
Onderwijs

Met de pedicure basisopleiding ben jij klaar voor het echte werk

Met de pedicure basisopleiding word jij klaargestoomd om de beste te zijn in je vak. Pedicure zijn brengt namelijk de nodige kennis en verantwoordelijkheid met zich mee. Je zorgt er namelijk voor dat de voeten van je cliënt er weer mooi uit gaan zien, maar ook veelvoorkomende klachten behandel je. Dit vraagt veel kennis van je. Met de pedicure basisopleiding komt dit allemaal aan bod waarbij je na de opleiding helemaal klaar bent om als pedicure aan de slag te gaan.

 

De pedicure basisopleiding is gevarieerder dan je denkt

Voor iedereen die als droom heeft om een praktijk aan huis te hebben, bij mensen over de vloer te komen, in een bedrijf te werken of juist in zorginstellingen te staan, is deze opleiding uitermate geschikt. Tijdens de opleiding leer je namelijk precies hoe je zelfstandig moet werken en het beste kunt luisteren naar cliënten. De vraag naar goede pedicures wordt ook steeds groter dus de kans dat je na de opleiding aan het werk kunt, is zeker erg groot!

 

Tijdens de eenjarige opleiding ga je voornamelijk in de avond naar school. Hierdoor is het mogelijk om de pedicure basisopleiding te combineren met je werk. Bij de opleiding is het vereist om een uitgebreide producten-set aan te schaffen om het werk nog beter uit te voeren. Ook werk je vanuit studieboeken zoals de Basismap van Les Pieds, de Blauwdruk interpreteren en de code van het voetverzorgingsbedrijf.

 

Tijdens de opleiding zal je getoetst worden op je kennis en vaardigheden aan de hand van vier theoretische examens en één proeve van bekwaamheid. Je zult les krijgen in kleine groepen waardoor je volledige aandacht krijgt van de docenten en het beste leert hoe je voeten en bijbehorende klachten kunt behandelen. Dit alles zorgt ervoor dat je na de pedicure basisopleiding aan de slag kunt als pedicure.