HotSpotMagazine
Image default
Aanbiedingen

Tips voor het onderhouden en schoonmaken van je monitor

Een monitor is een belangrijk onderdeel van onze computer en wordt dagelijks gebruikt. Er zijn verschillende soorten schermen, van LED en LCD tot TFT en LED. Ongeacht het type, is het belangrijk om regelmatig diepte te reinigen en te onderhouden om een ​​duidelijke en heldere beeldkwaliteit te garanderen. In deze blog delen we enkele handige tips voor het onderhouden en schoonmaken van bijvoorbeeld je Dell monitor van Azerty.nl.

 

1. Vermijd schoonmaakmiddelen 

Het gebruik van schoonmaakmiddelen of andere chemische producten kan je scherm ernstig beschadigen. Dit komt doordat sommige schoonmaakmiddelen agressieve stoffen bevatten die je scherm kunnen aantasten. Gebruik in plaats daarvan een droog, zacht doekje om stof en vuil weg te vegen. Het doekje mag ook licht vochtig zijn met een speciaal reinigingsmiddel dat is ontworpen voor monitoren. 

 

2. Gebruik geen papieren handdoeken of keukenrol

Veel mensen denken dat papieren handdoeken en keukenrollen veilig zijn om je monitor schoon te maken, omdat ze absorberend zijn en geen krassen maken. Dit is echter niet het geval, omdat deze papieren producten houtvezels bevatten die krassen kunnen veroorzaken. Gebruik in plaats daarvan een microvezeldoekje dat speciaal is ontworpen voor het reinigen van monitoren. Dit materiaal verwijdert vuil en stof zonder krassen te veroorzaken.

 

3. Reinig het scherm regelmatig

Zelfs als het scherm eruit ziet alsof er niets aan de hand is, is het belangrijk om het regelmatig te reinigen. Het verzamelen van stof en vuil kan je scherm dof maken en de beeldkwaliteit verminderen. Reinig het scherm minstens één keer per week om te voorkomen dat er stof en vuil opbouwt. 

 

4. Gebruik een stofkap wanneer je monitor niet in gebruik is

Het is een goed idee om een ​​stofkap te gebruiken wanneer de monitor niet in gebruik is. Dit voorkomt dat er stof en vuil op het scherm terechtkomt. Als je geen stofkap hebt, bedek dan het scherm met een zachte doek. Dit zal voorkomen dat er stof en vuil opbouwt als de monitor niet in gebruik is.

 

5. Vermijd extreme temperaturen

Extreme temperaturen kunnen je monitor beïnvloeden en de levensduur ervan verminderen. Probeer de monitor uit de buurt van warmtebronnen te houden, zoals een open haard of verwarming. Direct zonlicht kan ook schade veroorzaken, dus probeer de monitor niet direct aan zonlicht bloot te stellen.