HotSpotMagazine
Image default
Internet marketing

Waarom je tools voor online samenwerken moet gebruiken

Online samenwerken vanuit elke plaats

In de wereld van digitaal ondernemen gaan vele zaken meer en meer via het internet. Communicatie met klanten, adverteren en andere zaken gebeuren steeds meer online. Binnen je team moet je goed op elkaar zijn ingespeeld om te weten wat iemand wel of niet moet doen. Ook voor dit onderdeel binnen je business kun je internet gebruiken. Je kunt namelijk online samenwerken met je collega’s. Je hoeft hiervoor dan niet op een vaste plek aanwezig te zijn. Om dit voor elkaar te krijgen zijn er online samenwerktools. Heden ten dage bestaan er hier velen van en is de keuze bijna te lastig om zomaar te maken. Want welke is de beste en springt er boven uit? Of heeft die tool dan weer minder mogelijkheden voor specifieke doeleinden? De keuze kan lastig zijn. Daarom moet je een onderscheid maken in verschillende groepen.

Het online delen van bestanden met elkaar

Soms is een online samenwerktool al genoeg als je er bestanden mee kunt delen. Denk dan bijvoorbeeld aan een programma waarin jij een bepaalde tekst kunt zetten, zodat je collega deze kan controleren en aanvullen. Of misschien heb je wel een video gemaakt die je collega moet uploaden, omdat jij van uploaden geen verstand hebt. Ook in dat geval is een samenwerktool als deze handig. Er zijn genoeg tools die je de mogelijkheid geven om bestanden uit te wisselen. Het is fijn om hier niet je mailbox voor te hoeven gebruiken. Vaak hebben mailboxen namelijk een limiet aan te verzenden en te ontvangen bestandsgrootte. Ook is elke mail apart en moet je dus zelf alles nog downloaden en ordenen. Met een tool voor online samenwerken kun het bestand direct in de juiste map zetten zodat iedereen daar direct bij kan.

Wanneer je je teamgenoten ook wilt zien en horen

Als teamleden elkaar langere tijd niet kunnen zien dan is een online samenwerktool met (video)bellen een goede oplossing. Je kunt er voor kiezen om iemand met je telefoon te bellen, maar dat geeft niet altijd de juiste solutie. Het komt geregeld voor dat je een document bespreekt met collega’s. Een online samenwerktool geeft je de mogelijkheid om tijdens het bellen dit document te openen. Op je telefoon werkt dit niet altijd even optimaal. Er zijn ook programma’s waarin je zelf aparte chats kunt maken in groepen. Zo onderscheid je bijvoorbeeld de IT’ers van de communicatie-experts. Als je de juiste hebt gevonden zorgt een tool voor online samenwerken voor een effectievere workflow en daarmee een beter resultaat.

https://www.omcbase.nl/samenwerken/