HotSpotMagazine
Image default
Aanbiedingen

Bouwt u een nieuw dak?

Bouwt u een nieuw dak?

Dan heb je een behoorlijk groot project voor je. Het kost tijd om een nieuw dak te bouwen, het wordt een paar weken lang behoorlijk lawaaierig en rommelig. Een van de belangrijkste dingen, naast de keuze van het materiaal waarvan u uw dak wilt laten maken, is het kiezen van vaklui die dat allesbepalende dak voor u kunnen bouwen. Dus hoe vind je een goede vakman? En hoe weet je dat ze goed zijn? Het beste is immers altijd om referenties te vragen wanneer u overweegt welke ambachtslieden u wilt inhuren. Referenties zeggen immers veel over hoe ze werken en hoe ze hun klanten behandelen. U kunt ook over het bedrijf lezen op sommige beoordelingssites, zoals yelp.se of reco.se. Als u dergelijke sites wantrouwt, kunt u ook bij de Zweedse klachtencommissie nagaan of zij veel klachten hebben van het ambachtsbedrijf dat u overweegt in de arm te nemen.

 

Het kiezen van dakbedekkingsmaterialen

Als u een goede dakdekker hebt gevonden, is het aan u om het materiaal te kiezen dat u voor uw dak wilt. Het is aan uw eigen smaak en mening, maar ook de kosten spelen een rol en hoe lang u wilt dat het dak meegaat. We beginnen met het materiaal dat het langst meegaat en gaan dan over op het dak met de laagste duurzaamheid en kosten.

Pannendaken – dit is een klassiek dak en de meeste daken die in Zweden worden gebouwd, zijn gemaakt van dakpannen. Tegel is een materiaal dat in principe duurzaam is, totdat een externe kracht het breekt. Het kost tussen de 100 en 180 euro per vierkante meter om een dak met dakpannen te leggen.

Betonnen dak – een betonnen dak is niet zo gebruikelijk, maar wordt misschien wel gebruikelijker naarmate mensen zich meer bewust worden van betonnen dakbedekking. Zelfs beton gaat 1000 jaar mee. Kijk maar naar alle ruïnes uit de oudheid, bijvoorbeeld. Het kost tussen 90 en 160 euro om een dak met betonnen dakpannen te leggen.

EPDM dak – een EPDM dak is erg goed bestendig tegen hitte en vrij goedkoop. Zo heb je als een EPDM dak voor 50 euro. Kijk voor uw dakbedekking eens op de site van EPDM Tigt.

https://www.epdm-tigt.nl/