HotSpotMagazine
Image default
Aanbiedingen

Duurzaam wegwerpservies, is het handig?

Organiseert u regelmatig bijeenkomsten? Verzorgt u vaak de catering? Zo ja, dan zullen wegwerpborden en -bestek vaak ter sprake komen. Als gevolg van de niet-duurzaamheid van het plastic model worden andere materialen steeds gangbaarder. Wilt u meer weten over de voor- en nadelen van duurzame alternatieven? Lees dan verder om alles te weten te komen!

 

Servies van palmblad

Palmblad is een milieuvriendelijker alternatief voor plastic servies. Palmblad servies is gemaakt van gevallen bladeren van de palm. Elk jaar verliest deze palm vier keer zijn bladeren. Deze worden gedroogd en vervolgens gebruikt voor de vervaardiging van serviesgoed. Het voordeel van dit servies is dat het bestand is tegen hoge temperaturen zonder dat er degradatie optreedt. Dit servies kan in de oven, maar ook in de vriezer. 

 

Servies van hout

Houten servies is biologisch afbreekbaar omdat het van een natuurlijk materiaal is gemaakt. Houten eetserviezen zijn duurzamer dan plastic alternatieven en kunnen worden hergebruikt, wat een voordeel is. Het nadeel van het gebruik van houten servies is dat het vaak een onaangenaam mondgevoel heeft als gevolg van de ruwe structuur van hout. Dit komt door de grove aard van hout.

 

Servies van hout

Suikerriet eetgerei bestaat voor het grootste deel uit suikerrietafval. Begasse is de technische term voor dit restafval. Het ontstaat wanneer het sap uit het suikerriet wordt geperst. Het residu wordt fijngehakt en geraffineerd tot serviesgoed. Dit soort servies heeft verschillende voordelen: het is duurzaam, standvastig en onbreekbaar.

 

De beste leverancier van duurzaam wegwerpservies

Er zijn verschillende voor- en nadelen aan het gebruik van wegwerpservies. Het is aan u om te beslissen welk van deze drie materialen voor u het beste is. Bereidt u binnenkort een feest voor en heeft u wegwerpservies nodig? Neem dan eens een kijkje op de website van Disposable Direct. U ontdekt hier een groot aanbod aan wegwerpservies. Wilt u meer weten over een bepaald artikel? Neem dan contact met hen op en zij helpen u verder.

 

https://www.disposabledirect.nl/