HotSpotMagazine
Image default
Kinderen

Alles wat je nodig hebt voor een pasgeboren baby

Als je je voorbereidt om je lieve pasgeborene mee naar huis te nemen, vraag je je misschien af: “Wat heeft een baby echt nodig in de eerste weken thuis?” Het antwoord is: niet veel.

 

Natuurlijk, als je een suggestielijst van een babyregister raadpleegt of navraag doet bij een babyspullenwinkel, klinkt het waarschijnlijk alsof je baby alles onder de zon nodig heeft! Sommige ouders willen al die coole babyproducten en gadgets die het leven met de kleine gemakkelijker kunnen maken. Maar voor minimalisten, ouders met een budget, of nieuwe ouders die een beetje overweldigd zijn, is het OK om het bij de basis te houden. We beloven je dat je baby het verschil niet zal merken.

 

Met de volgende artikelen kom je de eerste dagen en weken door zonder op het laatste moment naar de winkel te moeten of online aankopen te moeten doen. Zo weet je zeker dat je baby het comfortabel heeft, goed gevoed is en alles heeft wat hij/ze nodig heeft.

 

Kleren

Hoewel je misschien een paar schattige outfits wilt om met je kleintje te pronken, heeft je baby de eerste weken niets bijzonders nodig, dus het is prima om het bij eenvoudige, eenvoudige, budgetvriendelijke kleding te houden.

 

Het is beter om niet te veel kleding voor pasgeborenen te kopen, want je baby zal er bliksemsnel uitgroeien. Tegelijkertijd zul je veel van kleding moeten wisselen, want pasgeboren kleding kan snel vies worden.

 

Wat je nodig hebt

5-8 rompertjes, of andere zachte outfits, afhankelijk van hoe vaak je de was wilt doen

3-4 babypyjama’s of slaapzakken

5-7 paar babysokjes

1-2 mutsjes voor pasgeborenen, afhankelijk van het klimaat

Wanneer je deze aankopen doet, houd er dan rekening mee hoe vaak je van plan bent de was te doen, en wat voor weer het zal zijn wanneer je baby geboren zal worden.

 

De meeste artsen raden nog steeds aan om pasgeborenen in de eerste weken van hun leven een mutsje te laten dragen,1 maar als je in een warm klimaat woont, kun je het mutsje meestal achterwege laten.

 

Houd in gedachten dat het nu wordt aanbevolen dat pasgeborenen niet met dekens slapen, dus het is essentieel om enkele babyslaapzakken of slaapzakken bij de hand te hebben.

 

Luiers

Luiers zijn een vanzelfsprekende basisbehoefte voor pasgeborenen, maar het kiezen van de beste soort luier voor je baby kan verwarrend en stressvol zijn – wie had dat gedacht! Als je twijfelt tussen het gebruik van stoffen luiers of wegwerpluiers, probeer dan te onthouden dat uiteindelijk beide hun plus- en minpunten hebben, en dat doen wat werkt voor jouw gezin en jouw levensstijl altijd de beste keuze is. Veel gezinnen gebruiken een combinatie van stoffen luiers en wegwerpluiers, dus je kunt ze allebei uitproberen en kijken waar jij je het prettigst bij voelt.

 

Wat je nodig hebt

2-3 pakken wegwerpluiers of genoeg stoffen luiers voor minstens twee dagen

1-2 pakken wegwerpdoekjes of 12 stoffen doekjes

1 flesje luieruitslag verwijderaar

Een wasmiddel voor stoffen luiers, als u de luiers moet wassen

Waterdicht onderleggertje voor het verschonen van de luier

Een emmer of bak voor luiers

Pasgeboren baby’s kunnen 8 tot 10 luiers per dag gebruiken,2 dus zorg ervoor dat je voldoende luiers bij de hand hebt. Denk er ook aan dat ze binnen een paar weken uit de pasgeboren maat zijn gegroeid, dus zorg dat u niet te veel luiers in voorraad hebt.

 

Hygiëne

Gedurende de eerste twee weken, totdat de navelstreng van je baby loslaat, raden artsen aan om je baby een sponsbad te geven.3 Daarna hoef je je baby niet echt dagelijks in bad te doen, drie keer per week is voldoende.

 

Als je je baby te vaak in bad doet, kan zijn huid uitdrogen of geïrriteerd raken. Maak je geen zorgen, tussen het spugen en het verschonen van de luier door, is er genoeg gelegenheid om de huid tussen de badjes door schoon te maken.

 

Wat heb je nodig

3-5 baby washandjes

1-2 handdoeken met capuchon; handdoeken voor volwassenen werken ook

1 baby spons

1 fles badspoeling voor baby’s

1 fles babylotion

1  babybadje

Natuurlijk ook leuk als kraamcadeau!

U kunt minimalistisch gaan met uw aankopen hier. Wel moet je babyvriendelijke zeep en lotion hebben, want de babyhuid kan erg gevoelig zijn. Velen van ons baden onze baby’s in een babybadje, maar de gootsteen in de keuken is ook goed, als die maar pas schoongemaakt is.