HotSpotMagazine
Image default
Kinderen

Koopgids voor 24 inch fietsen voor je kinderen

Koopgids voor 24 inch fietsen voor je kinderen

De maat van een kinderfiets is gebaseerd op de maat van de wielen, terwijl die van een volwassen fiets gebaseerd is op de maat van het frame en de wielen samen. Een meisjesfiets 24 inch is geschikt voor kinderen tussen de 130 en 150 cm, of het nu jongens of meisjes zijn. Ook kunnen kinderen van 8 tot 13 jaar op een 24 inch fiets rijden. Fietsen met een wielmaat van 24 inch zijn gemaakt om eruit te zien als mountainbikes. Ze hebben versnellingen en verende vorken. Een fiets met 24 inch wielen is de op één na grootste voor kinderen. Voor grotere kinderen is de volgende stap een 26 inch kinderfiets of een extra kleine mountainbike voor volwassenen.

Enkele dingen om te overwegen voordat je een 24 inch fiets koopt

Omdat 24 inch fietsen bijna even groot zijn als fietsen voor volwassenen en voorzien zijn van versnellingen, hebben ze ook bijna dezelfde prijs. Je kunt verwachten dat je minimaal € 300 besteedt bij de aankoop van een gloednieuw model, en dichter bij € 500 of € 600 als je het beste kiest. Het gewicht van een fiets kan een enorme invloed hebben op hoe ver en hoe snel een kind kan fietsen. De lichtste fiets die je je kunt veroorloven, is degene die je zou moeten kopen. Daarom moet een budget de eerste overweging zijn bij de aankoop van een fiets, gevolgd door het gewicht. Bovendien zijn er drie soorten remmen voor fietsen. Dat zijn velgremmen of v-brakes, mechanische schijfremmen en hydraulische schijfremmen. De meeste mensen gebruiken V-brakes, die ook nog eens de goedkoopste zijn. Meestal werken ze goed genoeg. Misschien wil je je kind een fiets met schijfremmen geven als je in een stad woont met veel regen en steile heuvels of als hij/zij van plan is om off-road of op een parcours te fietsen. Mechanische remmen zijn het goedkoopste en gemakkelijkst te onderhouden in vergelijking met schijfremmen. Hydraulische schijfremmen zijn het beste voor remkracht en modulatie, maar ze zijn duurder en vergen meer onderhoud. Maar toch, als het op remmen aankomt, is meer remkracht altijd beter, vooral voor fietsen die ware lasten moeten dragen, zoals wanneer de fietsers veel dingen in hun schooltassen meiden mee moeten nemen.

Andere dingen die je moet overwegen

Bedenk hoe je kind gaat fietsen. Als ze alleen op de stoep rijden, zoek dan naar een fiets met soepele banden die snel rollen. Als ze op vuil, grind, gras en modder gaan rijden, moeten de banden breder zijn en meer profiel hebben. Kinderen zijn ook dol op verende voorvorken omdat ze er cool uitzien. De meeste kinderfietsen met verend voorvork zijn zwaar en werken niet zo goed. De meeste kinderen zullen het veel beter doen op een fiets met een lichtere vork. Je kunt in plaats daarvan de lijst met mountainbikes bekijken als je kind aan echt mountainbiken doet op technische trails of veel naar het fietsvaardigheidspark gaat. Bovendien moet je bij het kopen van een fiets voor je kind ook nadenken over de dingen die ze nodig hebben maar moeilijk zijn om te dragen tijdens het fietsen. In dit geval kun je een fietstas kopen om je kind te helpen bij het dragen van die dingen die hij/zij nodig heeft.