HotSpotMagazine
Image default
Mode en Kleding

Waar let je op bij een goede bikini

Waar let je op bij een goede bikini

Het is zover, tijd voor vakantie. De kans dat jij je bikini al een paar maanden niet in de hand hebt gehad is natuurlijk vrij groot. We leven hier immers niet in een dusdanig klimaat, dat het 6 maanden per jaar lekker weer is. Het kan dus zomaar zijn, dat wanneer jij naar je badmode kijkt, deze helemaal niet meer past. Het is daarom dus ook goed dat je dit op tijd checkt. Kom je er één of twee dagen voor je vakantie achter dat je bikini niet meer past, dan heb je natuurlijk een flinke uitdaging. Omdat we ons kunnen voorstellen dat het uitzoeken van een nieuwe bikini best lastig kan zijn, hebben we een aantal tips voor je, waar jij moet letten tijdens het uitzoeken van een bikini. 

 

De juiste maat

 

Het kiezen van een goede maat klinkt logisch, maar veel vrouwen gaan ervanuit, dat ze gewoon de normale maat van hun bh kunnen aanhouden. Toch is dit niet heel verstandig om je te doen. Je cupmaat berekenen, is daarom ook verstandig om eerst te doen. Dit kan overigens in de winkel voor je worden gedaan, maar kun je ook gemakkelijk en snel met een meetlint thuis doen. Zo kun je dus exact zien wat er eventueel veranderd is qua maat en kun je met de juiste gegevens op pad om een nieuwe bikini te vinden. 

 

Pasvorm

 

Misschien heb jij wel altijd een strapless bikini gedragen en wil je nu een keer totaal iets anders. Dat kan natuurlijk! Het grote voordeel is wanneer je naar een fysieke winkel gaat, dat ze de verkoper kunt vragen om advies. Waar dit online wat lastiger is, kun je tijdens je zoektocht in een winkel stap voor stap aangeven wat je wel of niet prettig vindt. Stel je vindt het helemaal niets dat je bikini is voorzien van voorgevormde cups, dan is een plunge bikini wellicht de beste keuze voor je. 

 

Deze bikini, zijn net zoals de plunge bh, niet voorgevormd. Zo vormen ze zich volledig naar de vorm van je borsten. Houd er wel rekening mee, dat wanneer je uit het water komt, dit er dus voor kan zorgen dat er ineens exact zichtbaar is hoe groot je borsten zijn. Wel heeft dit als grote voordeel, dat je bikini natuurlijk een stuk sneller droog is. Wanneer er namelijk nog een vulling aanwezig is, duurt het allemaal net een stukje langer om droog te worden. Niet heel erg, maar wel goed om even over na te denken.