HotSpotMagazine
Image default
Mode en Kleding

Ontdek welke stoffen geverfd kunnen worden

Misschien heb je wel een blouse of shirt in de kast hangen die toch niet helemaal in de goede kleur is. Misschien is de kleur niet meer zoals het is geweest. Een van de dingen die je dan kan doen is kleding verven.

Welke stoffen kun je verven?

Kleding gemaakt van katoen of viscose, maar ook van bamboe kunnen zonder al te veel problemen worden geverfd. Als het deels gemaakt is van polyester dan is dit moeilijker. Bij polyester verven moet je er op letten dat het kleurresultaat lichter zal zijn. Let op dat synthetische stoffen niet geverfd kunnen worden. Dit zijn onder andere nylon en polyester.

Er zijn verschillende mogelijkheden om kleding te verven. Zo zijn er verven die je kan doen in de wasmachine, maar je kan natuurlijk ook zelf free hand verven. Bij stoffen zoals zijde of wol is dit zelfs de enigste manier. Als je handmatig wilt verven is het een idee om online inspiratie op te doen. Je zult verbaast zijn hoeveel mogelijkheden er zijn. Vaak zijn er online ook handleidingen hoe je precies deze kleding moet verven. Sites zoals Pinterest zijn dan ook zeker aan te raden.

Ben je van plan om donkere kleding lichter te verven? Dan moet je als eerst de kleur verwijderen. Voor alle beschikbare kleuren kijk je op de website. Hier zie je de collectie die beschikbaar is. Kies een kleur en bestel gemakkelijk en snel online. Naast het feit dat je online kan bestellen zal je ook nog een groot aantal tips vinden. Hier worden de meest voorkomende vragen beantwoord. Loop je ergens tegenaan tijdens het verfproces? Kijk dan eerst op de website! Misschien is iemand eerder tegen dit probleem aangelopen.