HotSpotMagazine
Image default
Mode en Kleding

Wanneer draag je Birckenstocks?

In 90% van de gevallen is dit een dagschoen. Hoewel het sandalen zijn, staan ze bekend als zeer comfortabel. Daarom ben je waarschijnlijk geneigd om er veel in te lopen.

Als je uit eten gaat of iets dergelijks, zien we Birkenstocks als acceptabel onder de volgende omstandigheden:

De zaal of het restaurant heeft een ongedwongen sfeer
Je bent in een resort of strandstad waar iedereen toch de hele tijd sandalen draagt
Het weer is warm genoeg om het dragen van sandalen ’s nachts te rechtvaardigen, en
Je voeten zijn objectief gezien niet grof
Anders hebben veel Birkenstockdragers er plezier in als orthese-alternatief voor pantoffels. Veel mensen met bepaalde voetproblemen zoals Plantar Fasciitis vinden het gebrek aan hielsteun van pantoffels pijnlijk. Daarom zijn Birkenstocks een geweldige oplossing dankzij de comfortabele kurkzool en het voorgevormde voetbed.

Seizoensgebondenheid
Omdat het een sandaal is, hebben deze weinig slijtage. In een gematigd klimaat kunnen ze ongeveer drie maanden per jaar gedragen worden, maar als je ergens in de tropen leeft, kun je ze het hele jaar door dragen.

De lente: Basistinten van de aarde zoals beige, bruin en olijf, alleen op bijzonder warme dagen
Zomer: Welke kleur je ook maar wilt
Herfst: N.V.T.
Winter: N.V.T.
Zoals gezegd worden veel Birkenstocks als pantoffels gedragen. Als ze dus binnenshuis worden gedragen, zal het seizoen een veel kleinere impact hebben op de stijl. Vergeet ook niet dat sommige modellen geïsoleerd zijn.

Hoewel dit binnenshuis voor veel comfort kan zorgen, zullen ze door hun open constructie niet veel beter zijn voor buiten!

Wil je zelf ook zo’n fijne Birckenstocks tegen een goede prijs? Bekijk dan regelmatig de Birckenstock sale voor de laatste aanbiedingen.