HotSpotMagazine
Image default
Banen en opleidingen

Crisismanagement cursus

Crisismanagement cursus thuis of op locatie volgen?

Gaat u binnenkort een crisismanagement cursus volgen? Dan is dat geen slecht idee, want een crisismanagement cursus is zeer praktisch. Elk bedrijf kan immers met een crisis te maken krijgen. Het kan om een kleine crisis of een grote crisis gaan. Met een crisissituatie moet goed worden omgegaan om de schade te beperken. Tijdens de cursus leert u verschillende vaardigheden die u vervolgens praktisch kunt inzetten. Veel mensen vragen zich af of het verstandiger is om een cursus online te volgen of op locatie. In deze tekst gaan we daar wat dieper op in.

Online een crisismanagement cursus volgen is praktischer

Tegenwoordig werken veel mensen online, zodat ze op verschillende locaties kunnen werken. Ook een cursus online volgen is zeer praktisch. U hoeft dan namelijk niet naar de locatie af te reizen en dat scheelt reistijd en geld. Bij het volgen van een online cursus zit u meestal ook niet aan bepaalde tijden vast. Het is voor een groot deel zelfstudie en veel mensen vinden dit erg fijn.

U bent gemotiveerder op locatie

Wanneer u een crisismanagement cursus op locatie gaat volgen, dan bent u meestal een stuk gemotiveerder. Dit komt omdat u samen met andere cursisten in een lokaal zit. Jullie kunnen elkaar dan motiveren en ook de trainer is in de buurt. Bent u dus het type dat het lastig vindt om zichzelf te motiveren voor een cursus? Dan kunt u beter een cursus op locatie volgen.

Welk type persoon bent u?

We hebben in de voorgaande alinea’s enkele voordelen en nadelen van de twee verschillende cursusvormen besproken. Uiteraard is het ook afhankelijk van het type persoon dat u bent. Bent u meer een introvert type en vindt u het fijn om zelfstandig te werken? Dan kunt u beter online een cursus volgen. Vindt u het leuk om andere mensen te leren kennen en leeft u daar echt van op? Dan past een cursus op een fysieke locatie meer bij u.