HotSpotMagazine
Image default
Aanbiedingen

Hoe bestrating leggen in uw tuin

Een bestrate tuin is een geweldige manier om een buitenruimte te creëren die kan worden gebruikt voor entertainment, ontspanning of zelfs werken. Als u erover denkt om uw tuin te bestraten, vindt u hier alles wat u moet weten over het aanleggen van bestrating, van het voorbereiden van de grond tot het kiezen van de juiste materialen.

De grond voorbereiden

De eerste stap in elk bestratingsproject is het voorbereiden van de grond. Dit houdt in dat het bestaande gras of de begroeiing wordt verwijderd en dat het gebied waar de bestrating komt te liggen, wordt geëgaliseerd. Een trilplaat huren kan hiervoor erg handig zijn. Zodra het gebied is voorbereid, is het tijd om uw materialen te kiezen.

Materialen kiezen

Er zijn een paar dingen te overwegen bij het kiezen van materialen voor uw bestrating project, met inbegrip van budget, uiterlijk en duurzaamheid. Bijvoorbeeld, natuursteen straatstenen zijn over het algemeen duurder dan betonnen straatstenen, maar ze bieden een luxe uitstraling en gevoel. Als alternatief zijn betonnen straatstenen een meer budgetvriendelijke optie, maar ze hebben niet dezelfde visuele aantrekkingskracht als natuursteen. Zodra u uw materialen hebt gekozen, is het tijd om te beginnen met het leggen van de bestrating.

Het leggen van de bestrating

Het leggen van bestrating is relatief eenvoudig, maar het is belangrijk om de tijd te nemen voor een nette afwerking. Begin met het verspreiden van een laag zand over het gebied waar u de bestrating gaat leggen. Dit zal helpen om het oppervlak te nivelleren en een stevige basis te leggen voor uw straatstenen. Begin vervolgens met het leggen van de straatstenen in het gewenste patroon en gebruik een rubberen hamer om ze op hun plaats te tikken.

Zodra al uw straatstenen op hun plaats liggen, borstelt u voegzand over het oppervlak van de straatstenen. Zo vult u eventuele kieren tussen de straatstenen op en voorkomt u dat ze verschuiven. Spuit ten slotte uw pas gelegde bestrating goed schoon met water om het voegzand te verdichten en ervoor te zorgen dat uw bestrating goed op zijn plaats ligt.

https://www.123machineverhuur.nl