HotSpotMagazine
Image default
Dienstverlening

Depressie Therapie

Is Depressie Therapie Echt Zo Makkelijk?

Er zijn verschillende levenssituaties waar iemand de procedure van therapie kan doorlopen. Hoewel de oorzaak van depressie van persoon tot persoon verschilt, kunnen persoonlijke problemen gerelateerd aan werk, relaties of familie de hoofreden zijn, persoonlijke en familie problemen dragen echter hoofdzakelijk toe aan de opbouw van depressie,

Wat veroorzaakt een Depressie?

Voor velen lijkt een depressie niet complex omdat ze er mee leven. Maar depressie veroorzaakt problemen op werk, in het sociaal leven, en de aanpassing in de familie. Als je onder een depressie lijdt dan ben je duidelijk bewust van de problemen die je tegenkomt, maar jij bent niet de enige die lijdt, de mensen om je heen lijden ook omdat ze om je geven.

Soorten Depressies:

Je kunt je afvragen hoe er verschillende types depressie kunnen zijn. De waarheid is dat er 5 soorten depressies zijn, en hieronder worden ze toegelicht.

– Zware Depressie: Dit is de meest zware vorm en het aantal symptomen is groot.
– Dysthymische Stoornis: Een depressie die normaal gesproken matig is en bijna twee jaar of langer aanwezig is.
– Onspecifieke Depressie: Dit type bestaat in mensen die een depressie hebben die redelijk serieus is maar niet ernstig.
– Aanpassingsstoornis Depressie: Een type depressie die voorkomt wanneer mensen problemen of een crisis in hun leven hebben.
– Bipolaire Depressie: Mensen met deze depressie hebben hoge en dieptepunten in hun buien, tezamen met andere symptomen.

Wanneer je onder depressie lijdt, zal depressie therapie je helpen om het te bevechten. Je kunt depressie therapie alleen doen, en het eerste wat je moet doen is stoppen met negatief denken. Negatief denken is de hoofdreden voor depressie en het trekt iemand terug van wat ze willen bereiken. De volgende stappen zijn nuttig wanneer je een goede depressie therapie overweegt:

1) Zet in de eerste stadia doelen die niet moeilijk te halen zijn voor je, door ze onder te verdelen in kleinere doelen, en haal vervolgens deze doelen.
2) Vermijd het om alleen te zijn en probeer altijd vrienden of familieleden om je heen te hebben zodat je van elk moment kunt genieten. Door te genieten hou je alle problemen op afstand.
3) Vermijd negatief denken zodra het in je opkomt. Probeer daarentegen de positieve versie ervan te denken en probeer dat te bereiken.

Klik hier voor Psycholoog en therapie in Groningen

 

https://www.depsycholoog.nl/groningen/