HotSpotMagazine
Image default
Auto

Het gemak van een bestelbus leasen

De voordelen van een leaseauto zijn voor velen wel bekend. Vooral de financiële zekerheid in combinatie met het rijden in een nieuwe auto gelden als grote pluspunten. Het feit dat je de auto niet zelf aan hoeft te schaffen en dat doorgaans alle kosten voor reparaties en beurten op rekening van de leasemaatschappij zijn, maakt een bestelbus leasen interessant. Zeker voor ondernemers die veel op de weg zijn kan het de moeite waard zijn om een auto te leasen. Zo kun je altijd met een zeker gevoel de weg op gaan. Maar welke kosten heb je nu eigenlijk aan zo’n leasewagen?

Vaste lasten bij zakelijk leasen 

Als je een bestelbus wil leasen, dan stelt de leasemaatschappij een leasecontract op. Dit is een contract tussen jou en de leasemaatschappij, waarin alle afspraken vast zijn gelegd. Leasemaatschappijen stellen elk hun eigen voorwaarden, dus het is goed om je hierin te verdiepen en de voorwaarden van verschillende maatschappijen met elkaar te vergelijken. Wat in ieder geval overal hetzelfde is, is dat jij als leaser een vast bedrag per maand betaalt aan de leasemaatschappij. In ruil daarvoor geven zij jou een auto in bruikleen. De meeste kosten die bij het gebruik van een auto horen, zoals verzekering, belasting en beurten, zijn vervolgens voor rekening van de leasemaatschappij.

Eigen risico

Dat wil niet zeggen dat je helermaal geen extra kosten hebt aan een leaseauto. Soms stellen leasemaatschappijen bijvoorbeeld een eigen risico vast voor bepaalde schadegevallen. In zo’n geval betaal je bij schade een deel van de reparatie zelf. Ook verschillen de afspraken over brandstof soms tussen maatschappijen. In sommige gevallen wordt alle brandstof door de leasemaatschappij betaald, maar er kan ook een grens ingesteld zijn. Een bestelbus leasen biedt dus veel voordelen, maar lees vooraf wel goed de voorwaarden. Dan weet je precies waar je aan toe bent en kun je met een gerust gevoel de weg op.

https://www.zakelijkautoleasen.nl/