HotSpotMagazine
Image default
Auto

Wat is het verschil tussen private lease en financial lease?

Er zijn twee soorten lease als het gaat om een bedrijfswagen leasen. Je kunt kiezen voor private lease en financial lease. Het grootste verschil is dat je na afloop van het contract bij private lease de auto weer inlevert en bij financial lease word je eigenaar en is de auto dus van jou. Je kunt in geval van financial lease met de auto doen wat je wilt. Je kunt ermee blijven rijden en verzekering en dergelijke voortaan zelf regelen. Je kunt hem ook verkopen en de opbrengst investeren in een volgende bedrijfsauto. De keuze is aan jou. Maar de meeste ondernemers kiezen voor een contract op basis van private lease.

Waarom volkswagen caddy leasen op naam van de zaak?

Een bedrijfsauto leasen op naam van de zaak heeft een belangrijk voordeel. De lease wordt dan namelijk niet gemeld bij het Bureau Krediet Registratie. Als dit wel gebeurt, zoals bij het privé leasen van een auto, kan dit gevolgen hebben bij het willen aanvragen van een lening of een hypotheek. De kosten van de lease worden dan namelijk aangemerkt als een langlopende verplichting. Daardoor kan het dus gebeuren dat je een lager bedrag kunt lenen of een lagere hypotheek voor een huis kunt krijgen. Als je dat niet wilt en je hebt een bedrijf dan is het verstandig deze zaken te scheiden en de lease van je bedrijfswagen op naam van het bedrijf te regelen. Hiervan vindt geen registratie plaats.

Je blijft wel altijd aansprakelijk

Natuurlijk blijf je wel altijd aansprakelijk voor het betalen van de kosten voor je bedrijfsauto. Een bedrijfswagen leasen voor de zaak betekent dat je in sommige gevallen ook als privé persoon op de kosten kunt worden aangesproken als je het contract niet kunt nakomen. Denk dus altijd goed na als je een leasecontract afsluit, ongeacht of dit voor de zaak of privé is. Een bedrijfswagen leasen kost geld, in alle gevallen. Houd dit altijd in gedachten.

https://www.autoleaseneenmanszaak.nl/super-deals/volkswagen-caddy-leasen