HotSpotMagazine
Image default
Telefonie

iPhone zelf maken of laten repareren?

iPhone zelf maken of laten repareren?

Je hoort het vaak. Mensen hebben hun geliefde iPhone kapot laten vallen en hierdoor is het scherm gebarsten. De vraag die zij vaak stellen is; Kan ik mijn iPhone zelf maken of moet ik dit laten doen? Deze vraag gaan we proberen te beantwoorden voor je. Hierbij zijn er wel een aantal belangrijke punten die je moet overwegen.

Heb je de juiste ervaring?

Heb je al eens eerder een telefoon of een iPhone gerepareerd? Of is dit echt volledig nieuw voor je? Besef je goed dat de smartphones van nu niet meer hetzelfde zijn als pak weg 5 jaar geleden. De elektronica is ingewikkelder geworden en de toestellen geavanceerder. Dus het is belangrijk om voor jezelf af te vragen of je het in je hebt om jouw iPhone te repareren. Ben je handig genoeg met sleutelen aan elektronica dan kan het een oplossing zijn, maar zorg dat je niet nog meer kapot maakt. Sleutelen brengt ons bij het volgende punt;

Het juiste gereedschap

Repareren van telefoons is niet mogelijk zonder het juiste gereedschap. De schroefjes op bijvoorbeeld een Samsung- en iPhone smartphone zijn zo klein dat je die met je reguliere schroevendraaiers in je gereedschapskist niet kunt los- en vastschroeven. Dus om je eigen toestel te repareren moet je het juiste gereedschap bestellen of lenen van iemand.

De juiste onderdelen

Oke, je blijkt de juiste gereedschappen toevallig te hebben of je kunt ze via via bemachtigen. Een aantal YouTube video’s verder kom je erachter hoe je je telefoon uit elkaar kunt schroeven. Je hebt het kapotte onderdeel gevonden en dan.. Heb je ook een nieuw onderdeel om de kapotte mee te vervangen? En is dat een origineel onderdeel of een namaak? Het verkrijgen van het juiste onderdeel is mogelijk via verschillende website, maar is niet altijd even eenvoudig. Houd daar rekening mee!

Heb je genoeg geduld?

Met alleen technische kennis, het juiste gereedschap en het juiste onderdeel ben je er helaas nog niet. Niet elke telefoon kun je zomaar uit elkaar schroeven en het onderdeel vervangen. Vaak komt er meer bij kijken, dus ik het belangrijk dat je je goed verdiept in de reparatie van jouw specifieke toestel. Gelukkig biedt het internet tal van mogelijkheden en heb je met YouTube een ideale bron om je te helpen middels tutorials. Echter heb je wel het nodige geduld nodig om je hierin te verdiepen en vervolgens de reparatie zelf uit te voeren.

Telefoon reparatie bedrijf in Goes

Mocht je na het lezen van dit artikel afgehaakt zijn voor het zelf repareren van jouw telefoon, geen paniek! Er zijn genoeg gespecialiseerde bedrijven die jou daarbij kunnen helpen en jouw geliefde smartphone weer herstellen van de opgelopen schade. Mocht je nu in de regio Goes (Zeeland) wonen dan is de Telefoon Reparatie Bus een bedrijf waar ontzettend veel goede reviews over te vinden zijn en wij kunnen de deskundigheid en kwaliteit van dit bedrijf uit eigen ervaring bevestigen!

 

https://www.telefoonreparatiebus.nl