HotSpotMagazine
Image default
Auto's en Motoren

Dashcams met voor en achteraanzicht

Dashcams kunnen erg handig zijn om in uw auto te hebben. In principe is een dashcam niets meer dan een soort camera, die in staat is continu te filmen wat er om de auto heen gebeurt. Indien er bijvoorbeeld een ongeluk ontstaat waarbij uw onschuld bewezen moet worden kan een dashcam hier bij helpen. De beelden zijn dat als het ware bewijsmateriaal voor de politie en soms ook voor de verzekering om uw kosten te dekken. Het kan vaak ook erg handig zijn niet enkel een dashcam te nemen die door de voorruit filmt, maar een dashcam met voor en achteraanzicht te nemen. Hieronder leest u daar meer over.

 

Waarom een dashcam voor en achter?

Het kiezen voor een dashcam voor en achter sluit altijd meer risico’s uit dan een dashcam die enkel door de voorruit filmt. Dit komt ten eerst omdat een ongeluk waarbij u van achteren wordt geraakt bij een dashcam die alleen door de voorruit filmt niet te zien is. Met een dashcam voor en achter kunt u dus ook in die situatie uw onschuld bewijzen. Daarnaast kan een dashcam die beschikt over een parkeerfunctie meerdere plekken tegelijk vastleggen. Dit zorgt dat in een situatie waarbij beeldmateriaal nodig is, de kans groter is dat u het incident op beeld heeft.

 

Verschillende dashcams voor en achter en voordelen

Er zijn diverse dashcams die in staat zijn zowel voor als achter de auto te filmen. De opties die alle dashcams hebben kunnen echter variëren. Een erg populaire optie is de hierboven vernoemde parkeerfunctie. Normaalgesproken is het hoofddoel van een dashcam eventuele ongelukken op beeld hebben, maar indien er een parkeerfunctie aanwezig is kan de dashcam voor en achter zelfs als een soort beveiligingscamera dienen. Alles wat om de auto heen gebeurt wordt vastgelegd en kan later worden teruggekeken. Dit is handig als er bijvoorbeeld in de buurt een misdrijf is gepleegd en een dader vermoedelijk tijdens zijn vlucht langs uw auto kwam, maar het is ook handig bij vandalisme of bijvoorbeeld een inbraak in uw eigen auto.

Heeft u nog vragen naar aanleiding van dit artikel? Bezoek de website van carcam.nl voor meer informatie.