HotSpotMagazine
Image default
Auto's en Motoren

Rijles in een automaat, een stuk makkelijker

Als jij opziet tegen rijles om het schakelen in een auto denk dan eens na over rijles nemen in een automaat zoals bij automaat rijles Hengelo bijvoorbeeld als je daar in de buurt woont. Met een automatische versnellingsbak hoef je zelf namelijk niet te schakelen. Je zet de versnelling in de stand ‘vooruit’ en de bak schakelt vanzelf naar een hogere versnelling wanneer er een bepaalde snelheid wordt bereikt en wanneer je afremt schakelt hij vanzelf weer terug naar een lagere versnelling.

Voor wie is automaat rijles handig en wat is het voordeel?

Automaat rijles is raadzaam voor mensen die schakelen tijdens het rijden lastig vinden. Het voordeel van een automaat is namelijk dat je tijdens het rijden je rechterarm niet hoeft te gebruiken om te schakelen en je hoeft maar één been te gebruiken. Er zit namelijk geen koppelingspedaal in een auto met een automaatbak, alleen een gaspedaal en een rempedaal die je met dezelfde voet bedient. Een automaat is daarom ook uitermate handig voor mensen met een beperking aan een arm of been.

Lekker de weg op met je automaat rijbewijs op zak

Wanneer je het theorie-examen hebt gehaald en voldoende rijlessen hebt gehad zodat je zelfverzekerd kunt rijden mag je examen doen voor je automaat rijbewijs. Let op dat je dus alleen in auto’s met automaat mag rijden en niet in een auto met versnellingsbak. Maar wat maakt het uit, er zijn genoeg gave tweedehands en nieuwe auto’s met automaat waarmee jij lekker kunt cruisen over de weg als jij je rijexamen hebt gehaald.

https://rijschoolrobdekker.nl