HotSpotMagazine
Image default
Electronica en Computers

Hoe kies je de juiste licentie voor Microsoft Office voor jouw bedrijf

Microsoft Office is een van de meest gebruikte softwarepakketten voor bedrijven over de hele wereld. Het biedt veel waardevolle tools zoals Word, Excel en PowerPoint die vaak onmisbaar zijn voor dagelijkse bedrijfsactiviteiten. Het kiezen van de juiste licentie voor Microsoft Office voor jouw bedrijf is echter niet altijd eenvoudig. In dit artikel zullen we de verschillende licentieopties van Microsoft Office bespreken en hoe je kunt bepalen welke het beste past bij jouw bedrijfsbehoeften.

Microsoft Office licentieopties

Er zijn verschillende manieren waarop je Microsoft Office licenties kunt verkrijgen, afhankelijk van de grootte en de specifieke behoeften van jouw bedrijf. Hier zijn enkele van de meest populaire licentieopties:

  • Microsoft Office Home & Business: Deze licentie is geschikt voor een enkele gebruiker en biedt toegang tot Word, Excel, PowerPoint en Outlook. Deze licentie is geschikt voor bedrijven die alleen deze specifieke toepassingen nodig hebben en niet de volle functionaliteit van het Office-pakket nodig hebben.
  • Microsoft Office Professional: Deze licentie is ook voor een enkele gebruiker, maar biedt in plaats daarvan toegang tot alle toepassingen in het Office-pakket, waaronder Access en Publisher. Deze licentie is geschikt voor bedrijven die meer functionaliteit nodig hebben.
  • Microsoft Office 365 Business: Dit is een abonnementlicentie die is bedoeld voor kleinere bedrijven en biedt toegang tot de laatste versie van Microsoft Office-toepassingen, evenals cloudopslag en delen van bestanden met andere gebruikers.
  • Microsoft Office 365 Enterprise: Dit is een abonnementlicentie die is bedoeld voor grotere bedrijven en biedt toegang tot de laatste versie van Microsoft Office-toepassingen, evenals meer geavanceerde beveiligings- en beheerfuncties.

Hoe te bepalen welke licentie het beste is

Het kiezen van de juiste licentie voor jouw bedrijf hangt af van een aantal factoren, zoals de grootte van jouw bedrijf, het aantal gebruikers en de specifieke functionaliteit die je nodig hebt. Hier zijn enkele stappen die je kunt nemen om de juiste licentie te kiezen:

  1. Bepaal het aantal gebruikers
  2. Bepaal de specifieke wensen
  3. Bepaal de toepassingen
https://www.besteloffice.nl/product/microsoft-office-professional-plus-2021/