HotSpotMagazine
Image default
Aanbiedingen

Lekker: cote de boeuf

Wie houdt er nou niet van? Een heerlijk stuk cote de boeuf. Dit is het meest populaire stuk vlees wat momenteel op de markt is en dat is ook niet voor niets. Lees er hier meer over!

Wat is de cote de boeuf?

Cote de boeuf is vlees wat afkomstig is van het rund en om meer specifiek te zijn: het zijn de ribben. Een koe heeft twaalf ribben en de cote de boeuf is alleen van de eerste zes ribben gesneden. Het is een behoorlijk stuk vlees wat er indrukwekkend uitziet. Van een groot stuk cote de boeuf kun je gemakkelijk met een aantal mensen genieten.

Smaakvol cote de boeuf

De cote de boeuf is heel erg smaakvol van zichzelf. Ook is het heel erg mals. Daarom is het vrij gemakkelijk te bereiden omdat je er niet te veel aan hoeft te doen. Als je wilt kun je het een beetje insnijden en kun je er wat zout en kruiden aan toevoegen. Dit hoeft echter niet omdat de cote de boeuf al zo erg smaakvol is. Wel kan het een lekkere variatie geven aan de cote de boeuf.

Hoe kun je het bereiden?

Er zijn verschillende manieren om de cote de boeuf te bereiden. Voordat je de cote de boeuf echter verwarmd, is het belangrijk dat je het stuk vlees eerst op kamertemperatuur laat komen. Je kunt ervoor kiezen om de cote de boeuf in de oven of op de barbecue te bereiden.

Eventjes in de pan

Voordat je de cote de boeuf in de oven of op de barbecue doet, kan het lekker zijn om hem eerst eventjes in de pan op te bakken. Dit hoeft maar voor een aantal minuutjes om de buitenkant een beetje te bakken.

In de oven

Je kunt de cote de boeuf in de oven doen en op 150 graden laten garen. Het is een goed idee om met een kernthermometer te checken hoe warm de binnenkant van de cote de boeuf is. Het is het lekkerste om de cote de boeuf rare te eten, maar medium kan ook. Het wordt niet aangeraden om het door te bakken nadat het medium heeft bereikt. De cote de boeuf zal dan namelijk zijn smaak verliezen.

Op de barbecue

In de zomer is het heerlijk om te barbecueën en de cote de boeuf kan ook prima op de barbecue. Laat de cote de boeuf heerlijk gaar grillen in de buitenlucht en je zult zien dat hij heerlijk smaakt.