HotSpotMagazine
Image default
Bedrijven

Tussen verschillende petten kiezen kan een probleem zijn

Als je erover nadenkt worden petten vaker gedragen tijdens de regen om je hoofd te beschermen, dan tijdens zonnige dagen. Waarschijnlijk kan dit komen omdat het gewoon enorm vaak regent in Nederland, maar dit kan ook zo zijn omdat men misschien niet weet dat een pet eigenlijk gebruikt wordt om je ogen tegen het zonlicht te beschermen. Daarnaast zijn “high fashion merken” bezig met uitbrengen van verschillende petten omdat het een modestuk begint te worden, in plaats van een functioneel object. Wel gebruiken toeristen vaak petjes tijdens hun vakantie naar een zonnig land, dit helpt dan tegen de zon. Meestal zie je ook zo’n leuke tekst erop staan met “i love …” waarbij je dan de stad of land in kan vullen.

Petten zijn hoofddeksel met een overhang die het zonlicht tegenhouden, de overhang hangt over je ogen zodat je hoornvlies niet aangetast raakt door het felle licht van de zon. Vroeger werden alleen in koude landen zoals Rusland en Zweden hoofddeksel gedragen, voornamelijk Rusland. Maar tegenwoordig komen mutsen weer terug naar de warme landen, onder een schuilnaam genaamd “beanies”. Dit zijn wat lossere mutsen met een uitsteekstel bovenop, vaak zie je jongeren deze hoofddeksel dragen ondanks wat het weer is.

Vroeger had je een grote kloof binnen de pettendragers, je had de truckers die een trucker cap dragen. Deze hebben een langere overhang en beschermen je hele blikveld tegen zonlicht, truckers die dan lange afstanden afleggen hebben minder last van de zon en kunnen zo beter rijden. Voor mensen met een iets groter hoofdomvang zijn caps de oplossing, dit zijn petten met een extra vlak bij het hoofdgedeelte. De overhang is daardoor iets breder en de cap ook, wel is het vaak zo dat deze caps niet versteld kunnen worden. Als hij dus te klein is, zal je het nooit meer kunnen passen.