HotSpotMagazine
Image default
Toerisme

Wat mag je niet missen in Venetië?

Venetië is een prachtige Italiaanse stad, waar ontzettend veel te zien is. Tijdens een stedentrip wilt je hoogst waarschijnlijk de bekende dingen doen: de bruggen over lopen of een tocht maken in één van de gondels. Maar er is nog veel meer te doen in Venetië! Hier kan u huurauto’s en autoverhuur van verscheidene bedrijven in de Luchthaven Venetië Marco Polo.

1 – Het graf van Peggy Guggenheim

Peggy Guggenheim is het nichtje van Solomon Guggenheim. Ze was een grote verzamelaar van kunstobjecten en toen ze kwam te overlijden, werd ze begraven vlakbij het Guggenheim Museum. Bezoekers van het museum kunnen hierdoor ook meteen haar graf bekijken. In het museum zelf is een uitgebreide collectie moderne kunst te bewonderen.

2 – De wereldberoemde Rialto brug

Vanaf de Rialto markt zie je hem al liggen, de Beroemde Rialto brug. Deze brug verbind twee stukken Venetië met elkaar en kruist het Canal Grande, het grootste kanaal van Venetië. Deze brug staat net als Venetië zelf op de werelderfgoed lijst van UNESCO en is zeker de moeite waard om eens te bekijken. De Rialto markt zelf is ook de moeite waard!

3 – Vis eten

In een stad als Venetië vindt je overal geweldige visrestaurants. En omdat de vissen zo ontzettend vers zijn, is het een geheel nieuwe smaakbelevenis. Geen fan van vis? De gehaktballen van Venetië zijn een eigen specialiteit en moeten ook zeker eens geprobeerd worden.

4 – De gondeltour

Het klinkt misschien wat afgezaagd, maar het is echt waar. Een gondeltour is echt een toevoeging van je verblijf in Venetië. Op een gondel zie je de stad namelijk vanaf het water en vallen je hele andere dingen op dat als je er gewoon doorheen loopt. Daarnaast weet de bestuurder van de gondel leuke routes door de smalste grachtjes waar je op eigen houtje waarschijnlijk nooit was gekomen.

5 – De avonden in Venetië

Zorg ervoor dat je in de avonden zeker eens naar de pleinen gaat, zoals het Santa Margherita plein. Overdag is het hier al zeer sfeervol en gezellig dankzij de terrasjes en cafés, maar ’s avonds is dit echt de plek waar je moet zijn. Hier zijn meerdere uitgaansgelegenheden en vooral in de zomermaanden kan het hier ’s avonds en ’s nachts ontzettend druk en gezellig zijn.

 

6 – Venetië vanaf boven

Om de mooiste plaatjes te schieten in Venetië moet je het hogerop zoeken. Een aantal van de koepels van de grootste basiliek zijn toegankelijk voor bezoekers en dit is absoluut de moeite waard. Met een liftje ben je zo boven en vanaf de top heb je het mooiste uitzicht van Venetië. Probeer je bezoekje wel tussen de hele uren te plannen, want als de klokken gaan luiden terwijl je ernaast staat, dan hoor je dat de dag erna nog.

7 – Sint Marcus plein

Je mag niet terug naar huis voordat je het Sint Marcus plein hebt gezien. Het Sint Marcus plein is het grootste en één van de weinige pleinen van Venetië. Het plein is schitterend, daarnaast staan de drie mooiste gebouwen van Venetië aan het plein dus heb je een prachtig uitzicht, welke kant je ook opkijkt. Venetianen hechten zelf ook veel waarde aan het St. Marcus plein, elk jaar wordt er uitbundig carnaval gevierd met allerlei maskers. Het plein loopt ook elk jaar onder water, dit is iets waar de Venetianen dan weer minder blij mee zijn. Als jij het plein wilt bezoeken raden we je aan om bij zonsopgang of juist ´s avonds laat te gaan. Het uitgestorven plein met al die lichtjes is betoverend mooi.

https://www.autoitaly.nl/nl-stad-venetie/